Un documental narrarà la “resurrecció” del Palau de la Música deu anys després de l’espoli de Fèlix Millet

És una iniciativa de Palau Digital, la nova plataforma de difusió de continguts audiovisuals de la institució

El Palau de la Música ha impulsat la producció d’un documental que narrarà la “resurrecció” de la institució des de la descoberta de l’espoli de Fèlix Millet ara fa deu anys. ‘Resurrecció’ estarà disponible a la nova plataforma de continguts audiovisuals a la xarxa Palau Digital a partir del 23 de juliol, just quan es compleixen els 10 anys des de l’entrada dels Mossos al Palau. “Hi havia la possibilitat d’ignorar-ho, però hem volgut donar veu a les emocions i com ho van viure les persones, sense fugir dels temes delicats”, ha dit el director general del Palau de la Música, Joan Oller. El metratge s’emmarca dins d’una de les novetats del nou Pla Estratègic 2019-2022, la creació i divulgació de continguts a través de la nova plataforma Palau Digital.
El Palau explicarà a través d’un documental de 55 minuts produït per Broadcaster com la institució ha viscut la transformació i com després “de la crisi ha renascut”. “S’explica com aquella crisi va ser una oportunitat per renéixer, per tornar als valors centrals del Palau i la institució”, ha apuntat la presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, Mariona Carulla.

La cinta inclou una vintena d’entrevistes entre els quals directius, treballadors, mecenes, cantaires o artistes reconeguts per tal de mostrar com es va viure la crisi des de dins. Oller ha assegurat que la productora ha tingut plena independència amb el tractament de les fonts i l’enfocament del documental. El Palau està negociant amb mitjans per tal d’emetre el documental més enllà de la pròpia plataforma Palau Digital.

Publicitat

El cas Palau va suposar un desfalc de 23 5,9 MEUR i una despesa posterior per l’entitat de 5,9 MEUR, entre subvencions que es van haver de tornar i despeses en advocats i auditories. Oller ha volgut destacar que el pressupost s’ha doblat en els últims deu anys, i ha passat de 705.134 euros la temporada 2008-2009 a 1,46 MEUR el 2018.

Estratègia a quatre anys vista

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana ha destacat que el nou Pla Estratègic és un “pla continuista amb l’anterior” i que la seva principal novetat és la innovació, que se suma als altres valors del darrer pla com són “l’excel·lència, la participació, el compromís social i la catalanitat”. L’entitat ha indicat que aquests valors es dotaran d’un sentit més ampli, i especialment la innovació, que ja “era present anteriorment i que ara s’explicita i s’emfasitza amb els conceptes de modernitat, creativitat i risc com a eixos centrals per al proper període”.

“Amb el nou pla estratègic estem treballant per enfortir el sentiment de pertinència i família coral promovent col·laboracions entre tots el cor de la casa”, ha dit el director artístic dels cors de l’Orfeó Català i assessor artístic del Palau de la Música Catalana, Simon Halsey.

Durant el nou període 2019-2022, s’han anunciat cinc novetats a nivell estratègic: el llançament i el desenvolupament de Palau Digital, la nova plataforma de difusió de continguts audiovisuals per arribar a tots els públics; la implementació de processos qualitatius, que implica una cerca d’indicadors d’excel·lència i qualitat del projecte; generar un “sentiment de comunitat i de pertinença i establir xarxes relacionals entre els socis de l’Orfeó Català, públics i abonats, artistes i mecenes i altres col·lectius”; ampliar la programació, en el sentit de consolidar les activitats complementàries i la possibilitat d’explorar la incorporació d’altres estils musicals, mitjançant més activitat al Petit Palau i amb gèneres musicals diversos, com músiques del món o jazz.

També s’aposta per amplificar el Projecte Social i el Projecte Educatiu. Sobre aquest darrer punt s’assenyala que cal valorar i quantificar el retorn de Clavé XXI a l’entorn i famílies que participen del Projecte Social i que cal treballar en l’impacte del Projecte Educatiu del Palau.

La Fundació ha recalcat que l’elaboració del nou pla és el resultat d’un llarg procés de col·laboració entre tots els departaments de l’entitat: els caps de departament, el personal, els cantaires i socis de l’Orfeó Català, així com els membres de la Junta i del Patronat de la Fundació.

El Pla Estratègic 2019-2022, ha destacat la Fundació, es considera “un document viu, una eina de treball en revisió constant a través de la qual s’estructuren totes les línies d’actuació de la institució”. Per això aposta per adaptar-se “a noves necessitats i nous temps”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca