Divendres 19 Juliol, 2019

Moren més de cent nens en dos mesos en un campament de desplaçats de la República Democràtica del Congo

"Es registren morts pràcticament cada dia"

Les autoritats de la República Democràtica del Congo (RDC) han confirmat aquest dijous la mort de més d’un centenar de nens menors de deu anys durant els últims dos mesos en un campament de desplaçats al nord-est del país, principalment a causa d’un brot de xarampió.

Ignace Bingi, responsable de l’hospital de Bunia, a la província d’Ituri, ha detallat que els nens vivien en un campament de desplaçats al territori de Djugu, un escenari que ha viscut un augment dels enfrontaments en els darrers mesos.

“Es registren morts pràcticament cada dia”, ha lamentat, en declaracions que ha concedit en una emissora de ràdio local. “La situació que coneixem és un drama”, ha ressaltat. “En aquests moments hi ha quatre morts entre els nens desplaçats. La gent es pensa que no és veritat. Podem mentir respecte a la mort?”, s’ha preguntat, i ha recalcat que la situació “és alarmant”.

El Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) ha anunciat que els treballadors sanitaris es preparen juntament amb Metges Sense Fronteres (MSF) per engegar una campanya de vacunació urgent amb la finalitat de protegir 67.000 nens a Ituri, una zona que ha estat sacsejada a més per un brot d’Ebola.

Segons les dades de l’ONU, almenys 1.981 persones han mort aquest 2019 a causa del xarampió arreu del país, i més del 75% d’aquestes persones eren menors de cinc anys. Des del 23 de juny se n’han detectat 115.000 possibles casos, mentre que, durant tot l’any 2018, se’n van regitrar 65.000.

Les primeres zones en les quals està prevista la vacunació són quatre camps de desplaçats de Bunia, un dels quals es troba adjacent a l’Hospital General de Bunia i a menys de cent metres d’un centre de tractament d’Ebola.

5,240FansM'agrada
920SeguidorsSeguir
15,467SeguidorsSeguir

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca