El Govern de Veneçuela i l’oposició acorden instal·lar una taula de negociació “permanent”

Unes fonts consultades pel diari veneçolà 'El Nacional' i per l'agència de notícies Bloomberg han revelat que el Govern de Maduro accediria a avançar les eleccions presidencials als primers mesos del 2020

Publicitat

El governador de l’Estat veneçolà de Miranda, Héctor Rodríguez, que ha participat en les converses entre el Govern i l’oposició del país a Barbados, ha assegurat aquest dijous que totes dues parts han acordat instal·lar una taula de negociació “permanent”.

Rodríguez, que ha arribat a Veneçuela després de tres dies de “diàleg de pau” amb l’oposició a Barbados, ha assenyalat que malgrat “una cronologia gens positiva per a l’historial de l’oposició”, s’ha acordat “instal·lar la taula de manera permanent” i la “voluntat de treballar junts per la pau”.

“Tinc la percepció que els veneçolans i les parts polítiques del país podem arribar a un acord de pau, de governabilitat dins del joc democràtic en el qual ens reconeguem mútuament”, ha afirmat Rodríguez. “Crec que podem dir que no serà un camí fàcil. Serà complex, requerirà molt d’esforç i treball”, ha afegit.

Per la seva banda, el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha subratllat que a Barbados s’han acordat sis punts amb l’oposició i el Govern de Noruega després de “tres dies intensos de treball”.

Publicitat

Unes fonts consultades pel diari veneçolà ‘El Nacional’ i per l’agència de notícies Bloomberg han revelat que el Govern de Maduro accediria a avançar les eleccions presidencials als primers mesos del 2020 sota un Consell Nacional Electoral (CNE) completament renovat a canvi que el líder opositor Juan Guaidó convencés els seus aliats internacionals que retiressin les sancions contra els funcionaris chavistes.

El president de l’Assemblea Constituent de Veneçuela, Diosdado Cabello, ha assegurat que no hi haurà un avançament de les eleccions presidencials, en resposta a la premsa local.

Els mitjans locals també van explicar que podria haver-hi una gran novetat en aquests hipotètics comicis. Pel que sembla, Maduro no seria el candidat del Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV) i també quedaria descartat el mateix Cabello, que cedirien el lloc al governador de Miranda, de 37 anys.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes