Colau trasllada als advocats de Forn la seva “plena disposició” a actuar perquè pugui exercir d’edil

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta als advocats del líder del grup municipal de JxCat i exconseller empresonat, Joaquim Forn, en la qual expressa la seva “plena disposició” a dur a terme gestions perquè pugui exercir de regidor.

Publicitat

“Tinc especial interès a traslladar-los la meva plena disposició a dur a terme les gestions que es considerin convenients i adequades” per permetre a Forn exercir les funcions de regidor, ha destacat Colau a la carta, consultada aquest divendres per Europa Press i adreçada a l’advocat i exconseller Francesc Homs.

Colau ressalta que, en la seva condició d’alcaldessa i presidenta de la corporació municipal, té l'”obligació i voluntat ferma de dur a terme les actuacions necessàries per garantir el ple exercici dels drets de tots els membres de la corporació”, i de Forn en particular.

“Entenem que així donem resposta a l’inequívoc compromís de defensa dels principis democràtics i dels drets polítics del conjunt de ciutadans de Barcelona”, subratlla la primera edil.

Defensa que la participació de Forn en la sessió constitutiva de l’Ajuntament “es va ajustar en tot moment” a la normativa i als termes de l’autorització del Tribunal Suprem (TS), i recorda que ara és preceptiu fer un ple sobre l’organització municipal, que se celebrarà dimarts vinent a les 10.00 hores.

JxCat ja ha sol·licitat que Forn pugui sortir de la presó per assistir a aquest ple, i la Fiscalia s’hi oposa perquè considera que existeix un “greu risc de reiteració delictiva” perquè torna a ocupar un càrrec públic.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes