Colau trasllada als advocats de Forn la seva “plena disposició” a actuar perquè pugui exercir d’edil

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta als advocats del líder del grup municipal de JxCat i exconseller empresonat, Joaquim Forn, en la qual expressa la seva “plena disposició” a dur a terme gestions perquè pugui exercir de regidor.

Publicitat

“Tinc especial interès a traslladar-los la meva plena disposició a dur a terme les gestions que es considerin convenients i adequades” per permetre a Forn exercir les funcions de regidor, ha destacat Colau a la carta, consultada aquest divendres per Europa Press i adreçada a l’advocat i exconseller Francesc Homs.

Colau ressalta que, en la seva condició d’alcaldessa i presidenta de la corporació municipal, té l'”obligació i voluntat ferma de dur a terme les actuacions necessàries per garantir el ple exercici dels drets de tots els membres de la corporació”, i de Forn en particular.

“Entenem que així donem resposta a l’inequívoc compromís de defensa dels principis democràtics i dels drets polítics del conjunt de ciutadans de Barcelona”, subratlla la primera edil.

Defensa que la participació de Forn en la sessió constitutiva de l’Ajuntament “es va ajustar en tot moment” a la normativa i als termes de l’autorització del Tribunal Suprem (TS), i recorda que ara és preceptiu fer un ple sobre l’organització municipal, que se celebrarà dimarts vinent a les 10.00 hores.

JxCat ja ha sol·licitat que Forn pugui sortir de la presó per assistir a aquest ple, i la Fiscalia s’hi oposa perquè considera que existeix un “greu risc de reiteració delictiva” perquè torna a ocupar un càrrec públic.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca