Vueling diu que el tràfic aeri al Prat serà “millor aquest any” però avisa que no pot “controlar” les vagues a Marsella

L'aerolínia atribueix la millora a la "bona cooperació" amb les institucions de l'Estat i a l'ajuda tant del govern català com de l'espanyol

Publicitat

International Airlines Group, que agrupa Vueling i Ibèria, creu que el tràfic aeri a l’aeroport del Prat serà “millor aquest any” gràcies a la “bona cooperació” amb les institucions de l’estat espanyol. El seu conseller delegat, Willie Walsh, ha afirmat en una roda de premsa a Brussel·les que “la situació està millorant”, però que no poden “controlar” les vagues de controladors a Marsella, que podrien causar retards aquest estiu. “És escandalós”, ha dit. El conseller delegat de Ryanair, Michael O’Leary també ha defensat que la situació a Barcelona aquest any és “materialment millor”, però l’ha atribuït també a la disminució de vagues a Marsella durant el darrer any. “Encara no és un nivell acceptable”, ha admès. Walsh ha remarcat que tant el govern català com l’espanyol han ajudat a “facilitar” el treball amb l’aeroport de Barcelona i els controladors.

“Tothom està treballant per beneficiar els consumidors”, ha insistit el responsable d’IAG.

Mentre Walsh ha criticat al govern francès per “fallar en les seves obligacions” davant les vagues a Marsella, O’Leary, ha dit que mereix “crèdit per la feina que han fet”.

“El govern espanyol, la Generalitat i el govern francès estan fent un gran esforç per millorar la situació”, ha lloat O’Leary.

Publicitat

Després d’un estiu més marcat pels retards i les cancel·lacions de vols, Brussel·les va reclamar l’any passat explicacions a l’Estat espanyol per aquestes disrupcions. “L’impacte dels problemes locals ha disminuït”, ha explicat satisfet Walsh.

Queixes pels impostos

Les aerolínies IAG, Ryanair i Brussels Airlines s’han queixat que les anomenades “taxes verdes a l’aviació” són “una mala política” davant la por que iniciatives com la d’Holanda per imposar un impost climàtic a aquest sector s’estengui a escala europea.

Totes tres companyies han negat que el seu transport sigui dels més contaminants i han alertat que una taxa d’aquest tipus va en contra de “la llibertat de moviment” a la UE i pot “danyar els països perifèrics” com Espanya. “Els impostos no són la solució”, ha defensat Ryanair.

En aquest sentit, han alertat que les “taxes injustes” costen “llocs de treball” i “castiguen els consumidors amb bitllets més cars”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca