Vueling diu que el tràfic aeri al Prat serà “millor aquest any” però avisa que no pot “controlar” les vagues a Marsella

L'aerolínia atribueix la millora a la "bona cooperació" amb les institucions de l'Estat i a l'ajuda tant del govern català com de l'espanyol

International Airlines Group, que agrupa Vueling i Ibèria, creu que el tràfic aeri a l’aeroport del Prat serà “millor aquest any” gràcies a la “bona cooperació” amb les institucions de l’estat espanyol. El seu conseller delegat, Willie Walsh, ha afirmat en una roda de premsa a Brussel·les que “la situació està millorant”, però que no poden “controlar” les vagues de controladors a Marsella, que podrien causar retards aquest estiu. “És escandalós”, ha dit. El conseller delegat de Ryanair, Michael O’Leary també ha defensat que la situació a Barcelona aquest any és “materialment millor”, però l’ha atribuït també a la disminució de vagues a Marsella durant el darrer any. “Encara no és un nivell acceptable”, ha admès. Walsh ha remarcat que tant el govern català com l’espanyol han ajudat a “facilitar” el treball amb l’aeroport de Barcelona i els controladors.

Publicitat

“Tothom està treballant per beneficiar els consumidors”, ha insistit el responsable d’IAG.

Mentre Walsh ha criticat al govern francès per “fallar en les seves obligacions” davant les vagues a Marsella, O’Leary, ha dit que mereix “crèdit per la feina que han fet”.

“El govern espanyol, la Generalitat i el govern francès estan fent un gran esforç per millorar la situació”, ha lloat O’Leary.

Després d’un estiu més marcat pels retards i les cancel·lacions de vols, Brussel·les va reclamar l’any passat explicacions a l’Estat espanyol per aquestes disrupcions. “L’impacte dels problemes locals ha disminuït”, ha explicat satisfet Walsh.

Queixes pels impostos

Les aerolínies IAG, Ryanair i Brussels Airlines s’han queixat que les anomenades “taxes verdes a l’aviació” són “una mala política” davant la por que iniciatives com la d’Holanda per imposar un impost climàtic a aquest sector s’estengui a escala europea.

Totes tres companyies han negat que el seu transport sigui dels més contaminants i han alertat que una taxa d’aquest tipus va en contra de “la llibertat de moviment” a la UE i pot “danyar els països perifèrics” com Espanya. “Els impostos no són la solució”, ha defensat Ryanair.

En aquest sentit, han alertat que les “taxes injustes” costen “llocs de treball” i “castiguen els consumidors amb bitllets més cars”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes