Sánchez i Iglesias mantenen una conversa telefònica infructuosa

Els líders del PSOE i de Podem s’acusen mútuament d’obstaculitzar l’acord

Publicitat

Els líders del PSOE i de Podem, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, han mantingut una conversa telefònica aquest dijous que no s’ha traduït en cap avenç en la negociació de la investidura. El propi president del govern espanyol en funcions ho ha explicat en un missatge a Twitter on ha afirmat que ha trucat Iglesias “per negociar primer el programa i després la composició del govern”. “Hem de parlar de continguts i conèixer el grau de consens”, ha dit Sánchez, però “lamentablement (Iglesias) ha rebutjat la proposta. Seguirem intentant-ho”. Segons fonts de Podem, en aquesta conversa Iglesias ha transmès al president espanyol “la necessitat de dur a terme una negociació integral de govern de coalició” que no tingui “línies vermelles ni vetos”, però “Pedro Sánchez segueix inamovible en la seva posició. No està disposat a negociar el programa d’un govern de coalició ni a compartit responsabilitats de govern amb Podem proporcionals als vots”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes