Dimarts 26 Maig, 2020

Educació retirarà a partir del curs 2020-2021 concerts a escoles que segreguin per sexe o amb quotes desproporcionades

Els 25 nous institut escola incorporaran horaris "coherents i saludables" que incloguin l'àpat dels alumnes

Més llegits

Desobeir per a rescatar les persones

Dubto, tot i que tampoc m'estranyaria, que encara quedi algú dins l'independentisme que s'hagi sorprès pel caràcter amb el...

Vergés apunta a una unificació de les fases: “Els indicadors són molt bons”

"Tenim indicadors molt bons en les tres zones i això ens fa pensar que podem avançar en aquest sentit"....

L’OMS comença a descartar una altra onada important de contagis

La directora de Salut Pública de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), María Neira, ha indicat aquest dilluns que...

Yoko Ono, Cut Piece y la performance feminista

Hoy vamos a hablar de la performance feminista. Madre mía, dos conceptos que todo el mundo odia, juntos. Empezamos...

Paluzie i Baños, designats candidats provisionals a les eleccions al Secretariat Nacional de l’ANC

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, l'exdiputat de la CUP Antonio Baños i 124 altres socis i sòcies de...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

El Departament d’Educació començarà a retirar a partir del curs 2020-2021 concerts als centres de primària que segreguin per sexe o cobrin quotes “desproporcionades”. El secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez, ha concretat que el Govern preveu aprovar els decrets d’admissions i concerts el febrer del 2020 i a partir del següent curs, quan toca renovar els concerts a primària, ja hi haurà centres “que perdran el concert”. “Hi ha la voluntat política que els centres que tenen pràctiques segregadores no estiguin concertats”, ha insistit. D’altra banda, els 25 nous institut escola que s’incorporen el proper curs seguiran horaris “saludables” que incloguin el dinar dels alumnes.

Martínez ha explicat que aquesta voluntat política tant està per retirar els concerts als centres que segreguen per gènere com als que cobren quotes abusives a les famílies. Ha afirmat però que aquesta retirada haurà de ser progressiva perquè s’ha de donar un període de “transitorietat”.

Sobre els centres afectats, ha concretat que la comissió de seguiment del Pacte contra la Segregació Escolar del Síndic de Greuges està estudiant el preu que hauria de tenir una plaça escolar i que serà a partir d’aquest estudi que es podrà determinar quins estan cobrant preus per sobre de la xifra resultant. En aquest sentit, ha avançat que tenen coneixement de centres concertats que estan cobrant 750 euros mensuals a les famílies, en ocasions “més” que a l’escola privada.

A més, ha explicat que els decrets incorporaran criteris d’equitat i asimetria en el finançament perquè hi ha centres concertats “infrafinançats” i d’altres no. D’aquesta manera, “hi haurà centres que deixaran d’estar concertats” i s’establirà un sistema en que els centres rebin el finançament segons les seves necessitats.

Els nous decrets, dels que el Govern ja ha aprovat la seva tramitació, també incorporaran un paper “protagonista” de l’administració pública en la planificació de l’oferta concertada fent que hi hagi “una única programació d’oferta educativa”.

Per últim, també es vol incorporar la necessitat que també els centres concertats incorporin la necessitat de comunicar quines quotes extra es cobren a les famílies en un exercici de “transparència” que Martínez creu que mereix el sistema educatiu. “Hi ha quotes que no es poden acceptar per un servei educatiu de Catalunya”, ha declarat.

Horari “coherent i saludable”

D’altra banda, Martínez ha explicat que els 25 nous institut escola que es posaran en marxa el proper curs tindran horaris escolars “coherents i saludables” que impliquen que quan l’alumne acabi la jornada ja haurà dinat. El secretari ha respost així en ser preguntat sobre la reclamació de la Fundació Bofill, i altres agents de l’ensenyament, d’eliminar la jornada compactada als instituts i reduir el temps de migdia a les escoles. “És inacceptable que hi hagi alumnes que arribin a les quatre de la tarda a casa sense haver menjat un plat en condicions des de la nit anterior”, ha afirmat.

Així, ha afirmat que s’ha de tendir cap a “horaris més racionals i saludables” que es podran adoptar amb “formulacions diferents” però que implicarien que els alumnes dinaran entre les dotze del migdia i les 14.30 hores en aquests nous institut-escola.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

El món sardanista veu “complicat” tornar a ballar abans de l’agost

L'activitat sardanista ha quedat totalment interrompuda per la crisi de la covid-19, i el seu retorn no es preveu ràpid ni homogeni. Pel camí...

Cronologia de tres mesos de coronavirus a Catalunya

Just fa tres mesos, el 25 de febrer, Catalunya registra el primer cas de covid-19. Durant aquest temps, la pandèmia deixa més d'11.000 morts...

Creix un 17,4% les exportacions catalanes de productes industrials d’alta tecnologia

La tecnologia a Catalunya han tancat el primer trimestre amb un augment interanual del 17,4%, segons les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat)....

El Govern rep més de 3.000 queixes d’afectats per ERTO que no cobren l’atur

La Generalitat ha rebut més de 3.000 queixes de treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) provocats per la crisi del coronavirus...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca