Bosch acusa el govern espanyol de ser “còmplice” de la tragèdia a la Mediterrània i “sabotejar” el “deure” humanitari

El conseller d'Acció Exterior es compromet a actuar si l'executiu de Sánchez acaba posant una multa de 900.000 euros a Open Arms

Publicitat

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha acusat el govern espanyol de ser “còmplice” de la “tragèdia” a la Mediterrània i “sabotejar” els que compleixen amb el “deure humanitari”. En el marc del ple del Parlament, el titular d’Exteriors ha assenyalat que la política “equivocada” de “blindar” els ports provoca més morts que mai. En aquest context, ha garantit que si el govern de Pedro Sánchez acaba multant Open Arms amb 900.000 euros “per fer la feina que haurien de fer els governs”, l’executiu català “reaccionarà” davant del govern espanyol i de les instàncies internacionals que calgui.

Bosch ha assenyalat que l’estat espanyol és “corresponsable ” d’aquesta política “equivocada” i ha lamentat que actuï de forma contrària al deure humanitari perquè “provoca més tragèdia”.

En aquest sentit, ha assegurat que abans del tancament dels ports europeus, moria un 2,5% de persones refugiades mentre que amb la política de “bloqueig actual” aquest percentatge de morts ha pujat al 12%.

El conseller d’Acció Exterior ha preguntat si el “canvi de rumb” del govern Sánchez en aquesta matèria es deu a la pressió de la ultradreta i ha afegit que s’està actuant de manera antihumanitària i en alguns casos de manera “xenòfoba”. Bosch ha contraposat l’actitud del govern espanyol amb la del Govern que, segons ha recordat, ha declarat els ports catalans que són de la seva competència com a “ports segurs” on hi poden desembarcar refugiats.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca