Una cigonya mor ofegada per un plàstic al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

El parc ha criticat que hi ha persones que llencen sense consciència i obliden materials que es converteixen en un "parany" per als animals

Una cigonya ha mort al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (Girona) en quedar enredada per una bossa de plàstic, que l’ha ofegat i ha quedat penjant al costat del seu niu.

Publicitat

Ho ha explicat en una anotació en les xarxes socials el parc, que ha lamentat que una vegada més el “comportament descurat i irresponsable” de les persones ha causat la mort d’un animal, que en aquest cas es va quedar enredat i ofegat per un sac de deixalles.

El parc ha criticat que hi ha persones que llencen sense consciència i obliden materials que es converteixen en un “parany” per als animals, que per exemple troben plàstics, de tacte gomós i que semblen menjar, i els ingereixen directament, la qual cosa els obtura l’aparell digestiu.

De vegades són restes de fils escampats pels camps que els ocells pugen als nius per fer-los més tous i còmodes, i es converteixen en paranys que s’enreden en les seves potes i els produeixen gangrenes.

De la mateixa manera que aquesta cigonya, hi ha altres animals que habiten el parc i que resulten afectats per elements que procedeixen de molta distància de l’entorn natural, mentre que d’altres queden afectats per restes de materials als entorns urbans, ha assenyalat.

“Recordem que les nostres accions poden tenir efecte quilòmetres enllà, i com bé han ‘grafitejat’ en una boca de claveguera de ciutat ‘Aquí comença l’oceà”, ha conscienciat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes