Festa i lluita: Feslloc 19′

La música és la protagonista principal de qualsevol festa, i al País Valencià la cosa no anava a ser distinta. El Feslloc ―ara sense una h que s’enyora― es convertirà un any més en el festival en valencià més “transformador” i “independent” els dies 11, 12 i 13 de juliol. Amb una oferta formada per melodies valencianes, i aquest any també en gallec amb Dakidarria, trobarem a Benlloch grups com Els Catarres, vinguts de Barcelona, que potser ens facen ballar fins que arribi l’alba. També gaudirem d’Oques Grasses, Jazz Woman, Xavi Sarrià i el Cor de la Fera, Pep Gimeno “Botifarra”, X-Fanekaes, El Diluvi i un nombre encara més gran d’artistes que ompliran el recinte.

Hi han ganes de ballar amb Pupil·les o Tremenda Jauría de fons? Què em dieu del bonrotllisme que destil·la Adala amb el reggae en català? També afegeixen diferents estils, amb actuacions de la Balkan Paradise Orchestra, formada únicament per dones, o la Borriana Big Band, vinguts des de la capital de La Plana Baixa, amb una cosa en comú: l’amor per la llengua i la terreta. Així, el valencià esdevé un dels principals conceptes defesos al Manifest de 2019, amb la defensa de “la normalització del valencià com a llengua d’expressió artística i cultural, però també de convivència”. De convivència en parlarem, també, perquè les dificultats al muntar les tendes, repartir la beguda i jugar a cartes amb els veïns ―mentre esperem no morir de calor en l’intent de passar-ho bé― sempre conformen un bon record.

País valencià: Terra, llengua i feminisme! Tot no anava a ser festa, perquè si el Feslloc pot presumir d’alguna característica és del seu to compromés. Des de la revista volem informar de les distintes xarrades, molt vinculades amb els tres conceptes mencionats. D’aquesta manera, a les activitats trobem divendres les xarrades i col·loquis: “Visca les noves ruralitats” amb Artur Aparici i Violeta Tena, “Literatura i periodisme musical”, amb periodistes, músics i editorials o “Obrim fronteres ja!” per a conscienciar de la mà d’Open Arms, CIE’s NO, ExMenas i el CEAR.

El Poliesportiu Municipal de Benlloch es transforma en el lloc ideal per a les competicions esportives, i l’oferta del Feslloc contempla campionats de bàsquet, volei, futbol sala, frontó i petanca, perquè l’experiència siga completa. Per traslladar-se, el festival estableix quatre rutes que inclouen els principals territoris: una ruta de Castelló de la Plana, altra de València, des de les comarques centrals i per últim la ruta del sud. Per si de cas decidiu anar en cotxe, vos deixem una playlist del festival que Sta guai, per anar calfant motors. Ens veiem allí!

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

La CUP demana no insistir més amb la taula de diàleg

La diputada de la CUP, Mireia Vehí, assegura que no després de la inhabilitació de Quim Torra, la taula de diàleg "no pot funcionar"....

Rufián defensa mantenir la taula de diàleg

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha apostat aquest dimarts per mantenir oberta la taula de diàleg per resoldre el conflicte polític a...

ERC dona per fet que les eleccions seran el 7 de febrer

El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha donat per fet aquest dimarts que les eleccions a Catalunya seran el diumenge 7 de febrer,...

La segona Biennal de Pensament convoca 174 experts per pensar el futur de la democràcia, la tecnologia i la ciutat

La segona edició de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta se celebrarà del 13 al 18 d'octubre amb 174 experts. La crisi de la...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca