Els muntadors del Sónar denuncien que Fira no vol negociar: “La situació actual ens porta inevitablement a la vaga”

Els 'riggers' subcontractats per la institució exigeixen que participi en la mediació i demanen que modifiqui el plec de condicions de la nova adjudicació

Els muntadors especialitzats en estructures aèries subcontractats per Fira de Barcelona han denunciat que la institució s’ha negat a seure a negociar amb ells i han avisat que la “situació actual” els condueix “inevitablement” a anar a la vaga, convocada durant el festival Sónar i que comença aquest dijous. L’advocat del Col·lectiu Ronda que assessora els treballadors, Quim Español, ha explicat en una atenció als mitjans aquest dimecres poc després de l’inici de la reunió de mediació als serveis territorial de Barcelona del Departament de Treball que representants de Fira de Barcelona s’han presentat a la reunió però no han volgut participar en les converses amb els treballadors, en la qual estan presents l’actual empresa adjudicatària del servei, l’UTE Rigging. “Estem en un moment en el qual Fira no assumeix la responsabilitat de la vaga”, ha criticat Español. Els muntadors -anomenats ‘riggers’- avisen que la vaga pot posar en perill la celebració amb normalitat del Sónar en les dates previstes.

Publicitat

La reunió ha començat a les 12 h i passats dos quarts dues encara no havia acabat. El col·lectiu, d’una cinquantena de treballadors fixes-discontinus, reclama que Fira de Barcelona inclogui en el plec de condicions de la licitació del servei, que s’adjudicarà a una nova empresa de cara al pròxim mes d’octubre, la subrogació dels actuals treballadors.

“Tant de bo existeixi algun moment en el qual algú de Fira entengui la necessitat de seure a negociar”, ha insistit Español, que diu que el seu interlocutor no pot ser l’actual adjudicatària sinó Fira. Els ‘riggers’ encara no s’han aixecat de la taula de negociació per molt que expliquen que Fira no hi participa. “Són els únics que ara mateix tenen la clau que pot permetre la celebració del Sónar la setmana que ve”, ha dit l’advocat sobre la institució.

Concretament, els muntadors volen que el plec de condicions adreçat a les empreses adjudicatàries inclogui informació sobre els muntadors que ara hi estan adscrits, requereixi que en les ofertes s’expressi si hi ha voluntat de subrogar i incorpori el compromís de Fira de Barcelona de valorar els costos econòmics de personal que plantegen els diferents aspirants a la licitació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes