Chacón defensa que el pacte amb el PSC a la Diputació és “el millor que es podia fer”

La consellera reconeix que "no hi ha unitat" sobre el full de ruta a seguir i interpel·la a tots els actors a definir-lo

Publicitat

La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, ha afirma que el pacte de JxCAT amb el PSC a la Diputació de Barcelona és “el millor que es podia fer” en les condicions actuals. En declaracions a TV3, Chacón ha dit que “matemàticament no se sumava de cap altra manera” i ha demanat també tenir en compte les declaracions dels comuns en contra d’un govern amb JxCAT. “Si fem números aquest és el millor dels pactes”, ha insistit, a la vegada que ha dit que d’aquesta manera una força independentista pot “incidir”. D’altra banda, ha reconegut que “no hi ha unitat de definir què es vol assolir, en quin temps, amb qui i per acabar aconseguint què” i per això ha fet una crida a tots els actors per aconseguir-la.

La consellera ha lamentat que s’estan fent “molt mal entre tots” per les crítiques exposades per exemple a les xarxes socials per part d’ERC i JxCAT arran de l’anunci del pacte entre la seva formació i els socialistes per governar la Diputació de Barcelona. Chacón ha demanat saber separar els “diferents nivells de governança” i ha defensat que JxCAT sempre ha demanat la unitat independentista, cosa que ha insinuat que no es fa des de les files republicanes. “L’hem de demanar sempre”, ha dit.

També ha contraposat les xifres, assegurant que hi ha 28 ajuntaments on havent guanyat JxCAT, ERC ha pactat amb d’altres forces i set on ha estat a l’inrevés. “La proporció és diferent i la crida a la unitat està claríssim qui l’ha liderat i l’ha demanat per activa i per passiva”, ha asseverat. A més, ha apuntat que també la CUP ha establert aliances amb el PSC en alguns municipis.

D’altra banda, ha afirmat que paral·lelament a aquestes diferències el Govern gestiona el dia a dia: “Som suficientment intel·ligents per preservar de les diferències espais tan seriosos com Govern”.

Publicitat

En aquest sentit, ha tornat a fer una crida a la unitat estratègica reconeixent que, a diferència de l’1-O, aquesta no existeix actualment. “L’1-O tothom tenia molt clar què anàvem a fer, perquè, com i quan. Això ara no ho tenim”, ha lamentat. Ha afegit que això “desconcerta” la gent i ha assegurat que s’ha de cercar perquè així els hi ho reclama el moviment independentista. “Em nego a creure que no sabrem resoldre aquestes diferències”, ha posat sobre la taula.

Diplomàcia contra l’economia catalana

Sobre el fet que el govern espanyo va espiar l’acció del Govern a Europa, Chacón ho ha relacionat amb la “fixació malaltissa” de l’executiu espanyol “per controlar qui sap què”. Ha assegurat que ells també saben que han “vigilat” les oficines d’ACCIÓ arreu del món per veure si es fan coses més enllà de la tasca relacionada amb la conselleria d’Empresa i Coneixement. La consellera ho veu una “absurditat increïble”.

A més, ha apuntat que hi ha una “ofensiva” també contra la imatge de l’economia catalana per part del govern i la diplomàcia espanyola perquè s’intenta vincular qualsevol dada negativa amb el procés independentista. Ha dit que és “molt subtil” però que en tenen constància després de parlar amb agents d’arreu del món.

Pel que fa als temes econòmics, Chacón s’ha mostrat en contra de la proposta de cercador d’empreses compromeses amb l’independentisme de l’ANC: “Des del meu punt de vista no té sentit fer aquesta llista”. Ha afegit que mai està d’acord quan es parla de boicots i que aquests no tenen sentit en una economia global com l’actual.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes