Dimecres arriba el llibre del judici al Procés

Amb pròleg de Gonzalo Boye i il·lustracions d'Oriol Malet és una publicació de Comanegra

L’editorial Comanegra publica aquest dimecres un llibre sobre el judici del procés català titulat ‘Judici a la democràcia. Frases per a la història’. L’obra vol deixar constància de les frases més rellevants del judici, que ha tingut lloc al Tribunal Suprem, i il·lustra els rostres dels presos catalans independentistes i els d’alguns testimonis. El llibre inclou un pròleg de Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont i Toni Comín, i il·lustracions d’Oriol Malet, fetes en directe des de la sala seguint la tècnica del ‘courtroom sketch’. Boye creu que el llibre servirà “per refrescar la memòria i calcular la distància que hi ha entre la realitat, que tots hem vist, i la “veritat jurídica” que és la veritat que construirà el Tribunal per arribar a una conclusió jurídica amb la qual condemnarà o absoldrà”.

Publicitat

En un comunicat, Comanegra assenyala que l’anomenada causa especial 20907/2017, per la qual s’ha jutjat l’actuació del Govern entorn l’1-O i “és probablement la de més transcendència política de la història de Catalunya. La judicialització de la vida política catalana va arribar al seu clímax durant aquelles setmanes i el que s’hi va viure quedarà gravat a la memòria de diverses generacions”, apunta l’editorial.

El llibre inclou un recull de les frases del judici de Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Santi Vila, Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, Iñigo Urkullu, Enric Millo, Juan Ignacio Zoido, Diego Pérez de los Cobosm Josep Lluís Trapero, Ferran López, Daniel Baena, Artur Mas, Ada Colau, Antonio Baños, Roger Torrent, David Fernàndez, una tria entre els altres testimonis, les defenses i Manuel Marchena.

‘Judici a la democràcia. Frases per a la història’ inclou il·lustracions d’Oriol Malet, algunes d’elles fetes per encàrrec de ‘La Vanguardia’ per acompanyar alguns dels seus articles, d’altres són inèdites i fetes exclusivament per a aquest llibre.

Al pròleg, Boye considera que “és bo, és sa i és intel·ligent repassar el que s’ha dit i com s’ha dit, i això és el que aquest llibre permet fer de manera molt àgil, perquè puguem refrescar, de tant en tant, passatge que necessitarem tenir clars quan arribi la sentència i ens presenti una “veritat jurídica” que no tindrà res o ben poc a veure amb el que tots vam veure i viure el setembre i l’octubre del 2017 i el que tots vam veure i hem escoltat durant els quatre llargs mesos de judici”.

Al llibre hi ha una tria de textos a càrrec de Sofia Lozano Quiles, que també s’ha encarregat de la traducció i d’escriure un epíleg titulat ‘Les paraules del judici’, en el qual recull i analitza algunes de les expressions més utilitzades com ‘vènia’, ‘muralla humana’ o ‘rebel·lió’.

Comanegra també ha detallat que un percentatge de les vendes del llibre anirà destinat a l’anomenada Caixa de Solidaritat.

 

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes