Cuixart emplaça JxCat i ERC a tenir “sentit d’estat”

El president d'Òmnium preveu una mobilització constant "però no permanent" si la sentència de l'1-O és condemnatòria

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha emplaçat JxCat i ERC a tenir “sentit d’estat” per superar la crisi que travessen fruit de l’acord de la formació de Carles Puigdemont amb el PSC a la Diputació de Barcelona. En una entrevista a ‘El Món’ de Rac1, Cuixart els ha demanat “unitat” per reaccionar conjuntament a la sentència del judici de l’1-O en considerar que una possible mobilització posterior ara mateix està “paralitzada per culpa dels partits”. “Si JxCat i ERC no es posen d’acord amb els ajuntaments i la diputació, com coi sabran el què han de fer amb això. Ens hem de fer costat i decidir junts. Crec això sí, en una mobilització constant però no permanent”, ha respost per carta a una de les qüestions plantejades per l’emissora.

Publicitat

Durant la primera entrevista que Cuixart ha concedit després del judici de l’1-O, ha demanat als partits independentistes que “recomposin relacions”. “És d’un manca de sentit d’estat total. Necessitem els partits polítics, però han d’entendre que són una part”, ha subratllat. En una de les preguntes plantejades, Cuixart s’ha autodescartat com a candidat a la presidència de la Generalitat.

“Si no vigilen, poden perdre la Generalitat. Jo tinc molt clar que ara mateix sóc més útil en la llarga mirada que en el regat curt. I a vegades penso que per tornar a néixer cal abans morir. Què vull dir amb això? Doncs que no cal preocupar-se molt si hi ha nous lideratges polítics”, ha manifestat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes