Sitges reuneix 80 obres de l’humor gràfic de Gin i Mingote en la primera exposició conjunta

Mentre que Mingote està considerat com el cronista de la societat espanyola de les últimes dècades, Gin és vist com un artista elegant

Publicitat

El Centre Cultural Miramar de Sitges (Barcelona) homenatja l’humor gràfic dels artistes Gin i Mingote en la primera exposició conjunta ‘Gin i Mingote: dos amics de Sitges’, que reuneix al voltant de 80 obres de tots dos professionals i que podrà visitar-se fins al 25 d’agost, ha informat en un comunicat l’Ajuntament de Sitges.

Considerats dos referents d’aquest art durant la segona meitat del segle XX, la mostra –comisariada per Jesús Sánchez i José Luis Martín–, recull originals, esbossos i elements com revistes i llibres que ajuden l’espectador a contextualitzar l’obra de tots dos artistes, així com dues vinyetes de Mingote sobre la societat de postguerra que van ser censurades.

Mentre que Mingote està considerat com el cronista de la societat espanyola de les últimes dècades, Gin és vist com un artista elegant, i els treballs recopilats s’agrupen en àmbits diversos, com la caricatura, l’autocaricatura, l’esbós, l’humor polític, l’humor absurd i l’humor sexy.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca