PP i Cs signen un acord amb 155 mesures per governar la Comunitat de Madrid

Abascal condiciona el suport de Vox a una negociació a tres bandes

Publicitat

PP i Cs han signat aquest dilluns un pacte per a la governabilitat a la Comunitat de Madrid que consta de 155 mesures i situa com a presidenta la candidata popular, Isabel Díaz Ayuso. El pacte atorga 7 conselleries al PP i sis a Ciutadans. Amb tot, PP i Cs només disposen de 56 dels 67 vots necessaris, i per tant no sumen prou escons com per assegurat la investidura. Necessitaran el suport de Vox, que ja ha qualificat l’acord de “vergonyós”, en paraules de la seva candidata, Rocío Monasterio. El líder de Vox, Santiago Abascal, ha insistit que cal una negociació a tres bandes per “desbloquejar la situació” a Madrid i també a Múrcia, on Vox no va votar el candidat del PP. “Sembla que no han aprés res de Múrcia, perquè l’acord a Madrid no té els vots necessaris”, ha afirmat Abascal, que ha rebutjat el “xantatge” de Ciutadans “al que està contribuint el PP”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca