La consellera entra a la polèmica sobre Rosalía

La consellera de Cultura defensa que la llengua és "mòbil" en referència al tema en català de la cantant

Publicitat

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, s’ha referit aquest dilluns a la polèmica ocasionada per l’ús de la paraula ‘cumpleanys’ en la primera cançó en català de Rosalía, ‘F*cking Money Man’. “Els creadors tenen dret de dir lliurement el que vulguin dir”, ha defensat Vilallonga sobre l’ús d’una llengua que considera “mòbil”. La consellera ha confessat que el seu entorn familiar i d’amics també li diuen “feliç cumpleanys”, però que ella prefereix que li diguin “per molts anys o anys i anys”. Vilallonga s’hi ha referit en la presentació de l’enquesta d’usos lingüístics presentada per l’Idescat i el departament de Cultura aquest dilluns.

La consellera ha assegurat que si ella avui s’inventés una paraula potser l’any que ve l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) la podria incloure en la llista de neologismes. “Paraules que fa uns anys eren en desús potser tornaran a estar en ús, i a l’inrevés”, ha dit Vilallonga, qui ha comparat la polèmica entre “cumpleanys i aniversari” amb la que es va generar entre “barco i vaixell”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca