La consellera entra a la polèmica sobre Rosalía

La consellera de Cultura defensa que la llengua és "mòbil" en referència al tema en català de la cantant

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, s’ha referit aquest dilluns a la polèmica ocasionada per l’ús de la paraula ‘cumpleanys’ en la primera cançó en català de Rosalía, ‘F*cking Money Man’. “Els creadors tenen dret de dir lliurement el que vulguin dir”, ha defensat Vilallonga sobre l’ús d’una llengua que considera “mòbil”. La consellera ha confessat que el seu entorn familiar i d’amics també li diuen “feliç cumpleanys”, però que ella prefereix que li diguin “per molts anys o anys i anys”. Vilallonga s’hi ha referit en la presentació de l’enquesta d’usos lingüístics presentada per l’Idescat i el departament de Cultura aquest dilluns.

Publicitat

La consellera ha assegurat que si ella avui s’inventés una paraula potser l’any que ve l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) la podria incloure en la llista de neologismes. “Paraules que fa uns anys eren en desús potser tornaran a estar en ús, i a l’inrevés”, ha dit Vilallonga, qui ha comparat la polèmica entre “cumpleanys i aniversari” amb la que es va generar entre “barco i vaixell”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca