Jutgen dos CDR per desordres davant la Delegació del Govern quan van detenir Puigdemont

Els Mossos aquell dia van haver de fer càrregues amb les porres i llançar salves per "garantir la seva posició"

Publicitat

La Secció Segona de l’Audiència de Barcelona jutjarà el dilluns dos activistes acusats de presumptes desordres durant la protesta convocada pels CDR davant la Delegació del Govern a Barcelona arran de la detenció de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont, al març de 2018.

Un dels acusats, L.M.I., s’enfronta a una petició de condemna de la Fiscalia de sis anys de presó per presumptes delictes de desordres i atemptat, ja que va creuar contenidors al carrer quan els Mossos d’Esquadra estaven dispersant la concentració i va llançar una ampolla a un furgó dels antidisturbis.

Per a l’altra acusada, I.R.P., el fiscal demana dos anys de presó per un presumpte delicte de desordres, en atribuir-li haver creuat contenidors al carrer al costat de l’altre acusat “per obstaculitzar la marxa policial”.

Segons afirma la Fiscalia, en el seu escrit d’acusació, el 25 de març de 2018 els CDR van convocar per xarxes socials una concentració davant la Delegació del Govern, al carrer Mallorca de Barcelona, a la qual van acudir unes 3.000 persones.

Publicitat

Els Mossos d’Esquadra van establir un dispositiu de seguretat entorn dels carrers Mallorca, València, Roger de Llúria i Pau Claris davant la previsió d’incidents, ja que els missatges dels manifestants eren “de contingut bel·ligerant”.

Sobre les 21.30 hores d’aquest dia, efectius de la Brigada Mòbil (Brimo) van donar ordres “clares i reiterades” per megafonia als concentrats perquè es dissolguessin, encara que aquests van fer cas omís a les consignes.

Quan els agents van baixar dels furgons per dispersar-los, L.M.I. va llançar una ampolla de vidre contra els antidisturbis, prossegueix el relat del fiscal, que no va causar ferits però sí va impactar en un vehicle policial.

Al llarg de la marxa, “mantenint l’ànim d’alterar l’ordre establert”, l’acusat a més va col·locar enmig de la via un contenidor d’escombraries per entorpir el pas dels furgons.

Uns metres més endavant, l’activista va reiterar la seva conducta al costat de l’acusada I.R.P., col·locant tots dos contenidors a la calçada.

Els Mossos aquest dia van haver de fer càrregues amb les porres i llançar salves per “garantir la seva posició”, atès que, segons relata el Ministeri Públic, els manifestants els van llançar artefactes incendiaris, pintures, escombraries i objectes contundents, fent barricades per arribar a la Delegació.

El 25 de març de 2018 l’expresident català va ser detingut per la policia alemanya a Kiel, capital de Schleswig-Holstein, després de creuar la frontera amb Dinamarca en direcció a Bèlgica, sobre la base de l’euroordre dictada per l’instructor de la causa pel procés sobiranista, el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca