El Ballet del Mariïnski obre el Festival de Peralada amb una relectura dolça i neoclàssica de ‘Les quatre estacions’

Estrenada el juny del 2017, la proposta ha comptat amb una coreografia del jove ballarí del Teatre Mariïnski

El 33è Festival Castell de Peralada (Girona) ha obert una nova edició la nit d’aquest dijous amb l’actuació del Ballet del Teatre Mariïnski de Sant Petersburg (Rússia), amb una delicada, dolça i neoclàssica relectura de ‘Les quatre estacions’, amb música del contemporani Max Richter que ha versionat el clàssic Antonio Vivaldi.

Publicitat

L’estació de les flors ha arrencat sobre un verger escenogràfic amb una interpretació colorista i plena de vitalitat a través d’un cos de ball que jugava a enamorar-se i evidenciava una actitud naïf i juvenil, mentre que l’arribada de l’estiu ha desplaçat aquesta primavera innocent amb dosis més altes d’alegria i vitalitat.

Després de la mitja part, ha agafat el relleu una tardor de tonalitats ocres i vermelloses, per culminar en la fredor de l’hivern intimista i adormit; després ha irromput la primavera una altra vegada: “Es reinicia tot”, comentava el públic. L’estrella de la nit ha estat la solista Ekaterina Kondaurova amb els seus gràcils moviments en totes les estacions.

Estrenada el juny del 2017, la proposta ha comptat amb una coreografia del jove ballarí del Teatre Mariïnski, Ilya Zhivoi, que ha dissenyat una peça molt senzilla i fresca, amb tocs de modernitat, i en la qual discorria una història d’amor paral·lela.

En el seu plantejament Zhivoi ha mastegat tots els detalls de ‘Les quatre estacions’ per a un públic generalista: si l’hivern era gèlid i blau i la primavera era floral i rosada, la tardor s’ha plantejat com un tràngol ocre i amb fulles d’arbre seques, i l’estiu, fresc i radiant.

El públic ha agraït la senzillesa d’aquesta producció amb aplaudiments sonors i els tradicionals cops de peu sobre el pati de butaques durant uns quatre minuts, contents de donar el tret de sortida amb una proposta tan digestiva.

Amb un vestuari dissenyat per Sonya Vatayan, la peça ha comptat amb vestits vaporosos i de lliures moviments per als ballarins, que han fluït en cadascuna de les estacions.

Una jornada més

Després de l’èxit d’aquest dijous, la companyia russa es quedarà un dia més al festival per oferir un programa mixt aquest divendres; aquesta vegada el ballet romàntic ocuparà l’escenari del Castell de Peralada amb música de Fréderic Chopin i de Franz Liszt que va inspirar tres dels grans coreògrafs del segle passat.

El resultat serà ‘Chopiniana’, de Michel Fokie, en un homenatge a l’època romàntica amb el seu ballet blanc; ‘In The Night’, en un ballet curt que va crear el 1970 el nord-americà Jerome Robbins, i ‘Marguerite and Armand’ que el britànic Frederik Ashton va crear expressament per a Margot Fonteyn i Rudolf Nuréyev.

En la inauguració de la cita aquest dijous, hi han assistit la directora general de Cooperació Cultural, Àngels Ponsa; el director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Ignasi Genovès, i el director de l’Àrea de Música de l’ICIC, Xavier Cester.

També, hi han acudit els alcaldes gironins de Peralada, Roses i Figueres, Pere Torrent, Montserrat Mondan i Agnès Lladó, respectivament, i el bisbe de Girona, Francesc Pardo, entre d’altres.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca