Brigitta Both presenta ‘CONNECTION/ CONEXIÓ’ a la galeria N2

La inauguració serà el dijous 11 de juliol de 2019 a les 19:00h

Brigitta Both inaugurarà l’exposició ‘CONNECTIONCONEXIÓ‘ a la N2 Galeria, el dijous 11 de juliol a les 19.30 hores. L’artista hongaresa resident a Barcelona va ser guardonada amb el XV Premi BBVA Ricard Camí de Pintura en 2018. Reproduïm a continuació els textos que acompanyen l’exposició.

Publicitat

Tant experts en neurociencia, com a psicòlegs i filòsofs, coincideixen a destacar la importància de les relacions afectives per a aconseguir la felicitat (o el que podríem anomenar una vida equilibrada). No només necessitem comunicar-nos amb els altres, també és fonamental per a la sana formació de l’individu i el seu desenvolupament cognitiu donar i rebre afecte. Podem comprovar-ho a partir d’experiències personals, parant especial atenció a les nostres emocions, escoltant-nos i identificant allò que ens fa bé, enfront d’allò que ens fa malament. En aquest pla del coneixement derivat de l’experiència personal i de l’auto-observació (base també del pensament, com ja ho demostrés Montaigne), es mou l’artista plàstica d’origen hongarès, Brigitta Both. A partir de la seva experiència personal derivada de l’emigració, va experimentar en carn pròpia com la connexió amb altres éssers humans era el que millor l’ajudava a superar els difícils moments d’aïllament i d’exclusió com a estrangera a Oxford, on va arribar en 2008 des de Budapest.

Després de rebre el XV Premi BBVA de Pintura Ricard Camí i presentar en el Centre Cultural Terrassa la seva exposició “Monocrom”, arriba a N2 amb Connection / Connexió. Continuant amb l’ús exclusiu del blanc i el negre en els seus llenços, Brigitta Both treballa les relacions humanes, en particular les connexions que vivim amb altres persones i com podem trobar en l’altre consol, companyia i benestar.

Miriam Reyes

Inspirada en la fotografía en blanc i negre, Brigitta Both pinta amb un estil minimalista, entre la figuració i l’abstracció. Ha descobert la pintura monocromàtica com una forma simple però poderosa d’expressar la bellesa dels infinits matisos de les emocions humanes. Es pot percebre una tensió recurrent entre els negres i els blancs. Els seus blancs solen ser molt brillants i els seus negres són molt foscos: el blanc representa la puresa i l’harmonia en contrast amb el negre, que representa el drama, la pertorbació i la falta d’harmonia.

Haver d’anar a viure a l’estranger i començar una nova vida en una cultura diferent pot posar en qüestió la identitat pròpia. Brigitta Both, després d’haver-ho experimentat ella mateixa, tracta temes com la soledat i el rebuig viscuts des de la perspectiva d’una dona. I repetidament proposa una solució posible: trobar confort i seguretat en una altra persona.

Dr. Márton Münz

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca