Brigitta Both presenta ‘CONNECTION/ CONEXIÓ’ a la galeria N2

La inauguració serà el dijous 11 de juliol de 2019 a les 19:00h

Publicitat

Brigitta Both inaugurarà l’exposició ‘CONNECTIONCONEXIÓ‘ a la N2 Galeria, el dijous 11 de juliol a les 19.30 hores. L’artista hongaresa resident a Barcelona va ser guardonada amb el XV Premi BBVA Ricard Camí de Pintura en 2018. Reproduïm a continuació els textos que acompanyen l’exposició.

Tant experts en neurociencia, com a psicòlegs i filòsofs, coincideixen a destacar la importància de les relacions afectives per a aconseguir la felicitat (o el que podríem anomenar una vida equilibrada). No només necessitem comunicar-nos amb els altres, també és fonamental per a la sana formació de l’individu i el seu desenvolupament cognitiu donar i rebre afecte. Podem comprovar-ho a partir d’experiències personals, parant especial atenció a les nostres emocions, escoltant-nos i identificant allò que ens fa bé, enfront d’allò que ens fa malament. En aquest pla del coneixement derivat de l’experiència personal i de l’auto-observació (base també del pensament, com ja ho demostrés Montaigne), es mou l’artista plàstica d’origen hongarès, Brigitta Both. A partir de la seva experiència personal derivada de l’emigració, va experimentar en carn pròpia com la connexió amb altres éssers humans era el que millor l’ajudava a superar els difícils moments d’aïllament i d’exclusió com a estrangera a Oxford, on va arribar en 2008 des de Budapest.

Després de rebre el XV Premi BBVA de Pintura Ricard Camí i presentar en el Centre Cultural Terrassa la seva exposició “Monocrom”, arriba a N2 amb Connection / Connexió. Continuant amb l’ús exclusiu del blanc i el negre en els seus llenços, Brigitta Both treballa les relacions humanes, en particular les connexions que vivim amb altres persones i com podem trobar en l’altre consol, companyia i benestar.

Miriam Reyes

Publicitat

Inspirada en la fotografía en blanc i negre, Brigitta Both pinta amb un estil minimalista, entre la figuració i l’abstracció. Ha descobert la pintura monocromàtica com una forma simple però poderosa d’expressar la bellesa dels infinits matisos de les emocions humanes. Es pot percebre una tensió recurrent entre els negres i els blancs. Els seus blancs solen ser molt brillants i els seus negres són molt foscos: el blanc representa la puresa i l’harmonia en contrast amb el negre, que representa el drama, la pertorbació i la falta d’harmonia.

Haver d’anar a viure a l’estranger i començar una nova vida en una cultura diferent pot posar en qüestió la identitat pròpia. Brigitta Both, després d’haver-ho experimentat ella mateixa, tracta temes com la soledat i el rebuig viscuts des de la perspectiva d’una dona. I repetidament proposa una solució posible: trobar confort i seguretat en una altra persona.

Dr. Márton Münz

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes