Divendres 10 Abril, 2020

Brigitta Both presenta ‘CONNECTION/ CONEXIÓ’ a la galeria N2

La inauguració serà el dijous 11 de juliol de 2019 a les 19:00h

Més llegits

Simón tomba les previsions de Sanitat

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha celebrat que el nombre d'hospitalitzats...

No és cap guerra

No és difícil deduir que entre els guionistes de la Moncloa deu haver molts entusiastes de les pel·lícules americanes...

L’OMS posa Espanya d’exemple de “terrible experiència”

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat als països europeus que prenguin nota de la "terrible experiència" que...

Vergés li toca el crostó a Sánchez

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha criticat aquest dijous que "els festius, la mona i...

Ecologia feixista: el perill d’idealitzar la natura

Escombro l'últim racó de pols de la casa però un color insòlit m'atura. Sacsejo el cap i apropo el...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Brigitta Both inaugurarà l’exposició ‘CONNECTIONCONEXIÓ‘ a la N2 Galeria, el dijous 11 de juliol a les 19.30 hores. L’artista hongaresa resident a Barcelona va ser guardonada amb el XV Premi BBVA Ricard Camí de Pintura en 2018. Reproduïm a continuació els textos que acompanyen l’exposició.

Tant experts en neurociencia, com a psicòlegs i filòsofs, coincideixen a destacar la importància de les relacions afectives per a aconseguir la felicitat (o el que podríem anomenar una vida equilibrada). No només necessitem comunicar-nos amb els altres, també és fonamental per a la sana formació de l’individu i el seu desenvolupament cognitiu donar i rebre afecte. Podem comprovar-ho a partir d’experiències personals, parant especial atenció a les nostres emocions, escoltant-nos i identificant allò que ens fa bé, enfront d’allò que ens fa malament. En aquest pla del coneixement derivat de l’experiència personal i de l’auto-observació (base també del pensament, com ja ho demostrés Montaigne), es mou l’artista plàstica d’origen hongarès, Brigitta Both. A partir de la seva experiència personal derivada de l’emigració, va experimentar en carn pròpia com la connexió amb altres éssers humans era el que millor l’ajudava a superar els difícils moments d’aïllament i d’exclusió com a estrangera a Oxford, on va arribar en 2008 des de Budapest.

Després de rebre el XV Premi BBVA de Pintura Ricard Camí i presentar en el Centre Cultural Terrassa la seva exposició “Monocrom”, arriba a N2 amb Connection / Connexió. Continuant amb l’ús exclusiu del blanc i el negre en els seus llenços, Brigitta Both treballa les relacions humanes, en particular les connexions que vivim amb altres persones i com podem trobar en l’altre consol, companyia i benestar.

Miriam Reyes

Inspirada en la fotografía en blanc i negre, Brigitta Both pinta amb un estil minimalista, entre la figuració i l’abstracció. Ha descobert la pintura monocromàtica com una forma simple però poderosa d’expressar la bellesa dels infinits matisos de les emocions humanes. Es pot percebre una tensió recurrent entre els negres i els blancs. Els seus blancs solen ser molt brillants i els seus negres són molt foscos: el blanc representa la puresa i l’harmonia en contrast amb el negre, que representa el drama, la pertorbació i la falta d’harmonia.

Haver d’anar a viure a l’estranger i començar una nova vida en una cultura diferent pot posar en qüestió la identitat pròpia. Brigitta Both, després d’haver-ho experimentat ella mateixa, tracta temes com la soledat i el rebuig viscuts des de la perspectiva d’una dona. I repetidament proposa una solució posible: trobar confort i seguretat en una altra persona.

Dr. Márton Münz

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Llibreries Obertes i Parlem impulsaran una campanya publicitària de suport a les llibreries per Sant Jordi

La campanya Llibreries Obertes ha arribat a un acord amb l'empresa de telecomunicacions Parlem per engegar una acció de difusió i publicitat de cara...

El Gobierno posa fi al confinament total “sense aval científic”

El president del Govern, Quim Torra, ha acusat aquest dijous al Govern central de Pedro Sánchez de preveure que acabi el confinament total la...

Vergés li toca el crostó a Sánchez

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha criticat aquest dijous que "els festius, la mona i les celebracions no poden marcar...

Sánchez aixeca el confinament total dilluns però ampliarà l’estat d’alarma fins maig

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha mostrat convençut aquest dijous que caldrà ampliar l'estat d'alarma actual -que finalitza el 26 d'abril- com...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca