Torra situa la sostenibilitat i l’equilibri territorial com a “repte de país” pels pròxims 10 anys

El president de la Generalitat ha presidit l'acte de commemoració del 30è aniversari de les Associacions de Defensa Forestal

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha situat la sostenibilitat i l’equilibri territorial com a “repte de país” pels pròxims 10 anys. El cap de l’executiu considera necessari “fer un anàlisi i reflexionar sobre el model de país que volem perquè, més enllà d’un país bonic, volem també un país viu”. Torra ha fet aquestes declaracions durant l’acte de celebració dels 30 anys de les Associacions de Defensa Forestal (ADF), un esdeveniment que ha tingut lloc pocs dies després del primer gran incendi forestal de l’estiu, a la Ribera d’Ebre. El president ha assegurat que “cal escoltar el territori i prendre decisions que ajudin a les comarques que pateixen despoblament”.

Publicitat

Després de la reunió de Govern que, excepcionalment, s’ha celebrat a Manresa. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presidit l’acte de commemoració dels 30 anys de les ADF, una associació formada per voluntaris, propietaris forestals i ajuntaments. Torra ha agraït “la feina essencial i vital” de les ADF en la prevenció i extinció d’incendis, i ha lloat el seu “compromís” en la defensa del país.

El president, que ha assistit acompanyat de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha mostrat “la total confiança i orgull” del Govern en el cos de les ADF, que actualment aplega 7.600 voluntaris.

De la seva banda, la consellera ha remarcat que les ADF és un conjunt d’agrupacions de voluntaris “únic a Europa”, i que la seva missió és “poder donar un suport imprescindible a la Generalitat, tant en la prevenció d’incendis forestals, com també en la seva extinció”.

Durant la seva intervenció, el president de les ADF, Xavier Jovés, ha assegurat que el que fa fortes les ADF és la seva proximitat amb el territori, i la seva tasca de vigilància i immediatesa, ja que solen ser els primers en arribar al foc i els qui millor es coneixen el territori. Jovés ha assegurat que l’escenari de futur pronostica incendis cada cop més virulents i complicats, i ha reclamat la necessitat de gestionar els boscos “perquè si no ho fem serem incapaços d’aturar-ho”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca