Open Arms denuncia que el govern espanyol els “amenaça” amb multes de fins a 900.000 euros si fan rescats

“Hem de decidir entre ser còmplices o pagar una multa”, lamenta a l’Eurocambra la cap de missió, Anabel Montes

Proactiva Open Arms denuncia que el govern espanyol els “amença” amb multes d’entre 300.000 i 900.000 euros si rescaten migrants a la deriva al Mediterrani. Així ho ha afirmat des de l’Eurocambra aquest dimecres Anabel Montes, cap de missió de l’ONG, lamentant que hagin de triar entre “ser còmplices” de les morts al Mediterrani o “pagar una multa”. Segons ha explicat Montes, el govern espanyol ha advertit l’organització de possibles sancions per “infraccions” contra la seguretat maritima si rescaten persones al mar. “No podem anar a fer una recerca activa”, ha criticat en roda de premsa recordant que ”qualsevol vaixell té l’obligació moral i legal d’assitir embarcacions en perill”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes