La pancarta d’Arran a la casa Milà era llibertat d’expressió segons l’Ajuntament

"Hi ha expressions que sorgeixen de la societat civil" són les paraules exactes per descriure els anticapitalistes

Publicitat

La tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha emmarcat aquest dimecres en la llibertat d’expressió l’acció de l’organització juvenil Arran que va penjar a la Pedrera una pancarta amb el missatge ‘Tourism kills the city’.

En ser preguntada pels mitjans, Sanz ha remarcat que l’executiu d’Ada Colau ha estat el primer que ha posat sobre la taula la necessitat de regular el turisme, i que “hi ha expressions que sorgeixen de la societat civil” que s’han d’atendre -no només amb accions de col·lectius, sinó que la ciutadania expressa la seva preocupació pel que fa al turisme en el baròmetre municipal, ha dit-.

Alguns membres de l’organització juvenil, vinculada a la CUP, van accedir a la Pedrera com qualsevol altre visitant -pagant l’entrada- i van penjar la pancarta a la façana, on va ser durant menys de cinc minuts, abans que el personal de seguretat i atenció al públic la retirés sense cap incident ni oposició.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes