El TSJC anul·la la proclamació de l’alcalde de Reus per l’acatament de la CUP

S'haurà de repetir tota la sessió

Publicitat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat l’elecció i proclamació de l’alcalde de Reus (Tarragona), Carles Pellicer (JxCat), per la fórmula d’acatament de tres regidors de la CUP, i ha determinat que s’ha de repetir.

En una sentència d’aquest dimarts recollida per Europa Press, la Secció Tercera de la sala contenciosa administrativa indica que Pellicer va ser elegit en una votació en la qual van participar els tres regidors de la CUP, “la resposta dels quals al jurament o promesa que els va ser rebut, en els termes de l’art. 108.8 Loreg, va ser negativa”.

El tribunal estima el recurs contenciós electoral promogut per Jordi Ferré i dictamina que l’Ajuntament haurà de dur a terme “una nova elecció en el termini de tres mesos”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca