Comanegra publica el llibre del judici al Procés

Judici a la democràcia arriba a les llibreries el 10 de juliol

Publicitat

Se n’ha dit de moltes maneres: judici al procésjudici a la democràciajudici de la vergonya… La causa especial 20907/2017, per la qual s’ha jutjat l’actuació del Govern de la Generalitat entorn al Primer d’Octubre, és probablement la de més transcendència política de la història de Catalunya. La judicialització de la vida política catalana va arribar al seu clímax durant aquelles setmanes i el que s’hi va viure quedarà gravat a la memòria de diverses generacions. Aquest llibre deixa constància de les frases més rellevants del judici i il·lustra els rostres de dignitat dels presos polítics catalans (i els d’alguns testimonis) durant aquelles jornades maratonianes.

Les claus del llibre: 

1. Un recull de les frases del judici que quedaran per a la història: Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Santi Vila, Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, Iñigo Urkullu, Enric Millo, Juan Ignacio Zoido, Diego Pérez de los Cobos, Josep Lluís Trapero, Ferran López, Daniel Baena, Artur Mas, Ada Colau, Antonio Baños, Roger Torrent, David Fernàndez, una tria entre els altres testimonis (votants de l’1 d’octubre, policies…), les defenses i Manuel Marchena.

2. Amb pròleg de Gonzalo Boye, que des del 2017 és l’advocat que coordina la defensa internacional dels membres del Govern que es troben a l’exili.

Publicitat

3. Amb il·lustracions d’Oriol Malet, fetes en directe des de la sala seguint la tècnica del courtroom sketch. Algunes de les il·lustracions del llibre són fetes per encàrrec de La Vanguardia, per acompanyar alguns dels seus articles, d’altres són inèdites i fetes exclusivament per a aquest llibre.

4. Tria de textos a càrrec de Sofia Lozano Quiles, que també s’ha encarregat de la traducció i d’escriure un epíleg titulat “Les paraules del judici”, on recull i analitza algunes de les expressions més utilitzades (vènia, muralla humana, rebel·lió…). És lingüista i  durant el període en què es va emetre el judici va ser assessora lingüística de TV3.

5. Un percentatge de les vendes va destinat a la Caixa de Solidaritat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca