Com eren els carrers desapareguts de Barcelona?

Exposició "La ciutat dels passatges. Abans de la Via Laietana"

Publicitat

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona presenta l’exposició “La ciutat dels passatges. Abans de la Via Laietana”, una selecció de les fotografies guardonades al concurs de dibuixos i fotografies que l’Ajuntament va convocar a finals de gener de 1908 amb l’objectiu de documentar tots els carrers, places i espais diversos que havien de desaparèixer amb l’obertura de la Via Laietana. Els autors són Adolf Mas, Joan F. Rovira, Carles Passos, Narcís Cuyàs, Josep Pons Escrigas, Miquel Matorrodona i altres fotògrafs dels quals es desconeix la identitat.

Les fotografies constitueixen l’únic registre d’aquell territori desaparegut. Aquest fet les converteix en un dels conjunts més importants del patrimoni fotogràfic de la ciutat de Barcelona, però al mateix temps tenen la càrrega simbòlica d’un final d’època i del desacord entre el bloc hegemònic de la ciutat i les seves classes populars.


Dates: Del 19 de juny al 31 d’octubre de 2019

LLoc: Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Plaça Pons i Clerch, 2, planta 2a

Publicitat

Horari: de dilluns a dissabte, de 10 a 19 h. Festius tancat, excepte 22 i 24 de setembre

Entrada gratuïta

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes