Terrassa commemora el final de la Guerra Civil amb una exposició del material conservat

En l'exposició, que forma part del projecte '1939. L'abans i el després. Memòria en xarxa, exposició compartida', hi participen 24 museus de la Xarxa de Museus Locals

La Seu d’Ègara de Terrassa (Barcelona) ha obert les portes aquest dimarts de l’exposició ‘1939. L’abans i el després. La salvaguarda del patrimoni terrasenc’, en el marc de la commemoració del 80 aniversari del final de la Guerra Civil.

Publicitat

La mostra recull elements que, una vegada acabat el conflicte bèl·lic i van sobreviure a la destrucció, van passar a formar part del fons del patrimoni museístic municipal i aborda temàtiques com els efectes dels bombardejos sobre la població i la repressió política, cultural, social i econòmica, entre d’altres, segons ha informat el consistori en un comunicat.

L’Església de Sant Pere de la ciutat va ser un dels llocs on es van emmagatzemar béns que es van recuperar i que fins el 1939 va ser el Museu Comarcal d’Art i per facilitar aquesta tasca de conservació la Generalitat de l’època va crear el Servei de Protecció del Patrimoni Artístic i la Comissaria General de Museus, amb la designació de delegats comarcals que a Terrassa va exercir Josep Rigol.

Una vegada finalitzada la guerra, es va organitzar una exposició amb 434 obres d’art, d’aquestes peces, algunes van ser retornades als seus propietaris i la resta van passar a formar part del fons del patrimoni museístic municipal.

En l’exposició, que forma part del projecte ‘1939. L’abans i el després. Memòria en xarxa, exposició compartida’, hi participen 24 museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, s’instal·larà a la localitat vallesana fins al 20 d’octubre i a més de recordar l’aniversari del final de la guerra, també reivindica els museus com a dipositaris de la memòria material.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca