Puigdemont demana a la nova presidència de l’Eurocambra que corregeixi la “deriva de repressió i regressió” de Tajani

Comín pregunta a l'Estat "de què té por" en un missatge que els dos electes envien des de la frontera d'Estrasburg amb Alemanya

Publicitat

L’eurodiputat electe de Lliures per Europa Carles Puigdemont ha demanat a la nova presidència de l’Eurocambra que corregeixi la “deriva de repressió i regressió” de l’anterior mandat, liderat per Antonio Tajani. En un missatge de vídeo gravat que ha fet arribar a l’acte central de la concentració independentista d’Estrasburg, a les portes del Parlament Europeu, aquest dimarts al migdia, l’expresident ha constata que la mobilització és la “prova” de “l’èxit” d’haver aconseguit que Europa “ha hagut d’intervenir” al conflicte. Des de la frontera d’Estrasburg (França) amb Alemanya, el també electe Toni Comín ha preguntat a l’Estat “de què té por”.

Puigdemont ha començat el missatge de vídeo agraint el “compromís” i “sacrifici” de la gent que s’ha desplaçat fins a la ciutat alemanya: “Junqueras, Comín i jo hauríem de ser aquí”, ha apuntat l’excap del Govern, que ha argumentat que tots tres continuen lluitant “fins al final” per poder representar els seus votants.

El líder de JxCat ha dedicat part del discurs en deixar clar que Europa ja no pot desviar la mirada de Catalunya, i que la solució del conflicte passa per les institucions europees: “No pararem de lluitar fins aconseguir-ho”.

Puigdemont ha asseverat que la mobilització d’aquest dimarts ha demostrat que el Parlament Europeu “ara sí” que ha d’intervenir. Segons l’eurodiputat electe, la cambra sap que aquest matí hi han faltat tres membres durant la seva constitució: “El Parlament Europeu sap que ha de resoldre i intervenir”. En aquest sentit, el cap de files de JxCat ha conclòs que la institució ha demostrar ara si és una cambra on s’hi pot confiar, o no.

Publicitat

Puigdemont i Comín han descartat finalment aquest matí entrar en territori francès pel risc de detenció, i no anar a Estrasburg. Allà els esperaven milers de catalans a la concentració independentista convocada pel Consell per la República des de primera hora del matí d’aquest dimarts, a les portes del Parlament Europeu. L’expresident i l’exconseller del Govern han seguit la constitució de l’Eurocambra des d’un hotel d’Alsàcia, en terres alemanyes.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca