L’Arts Santa Mònica evoca el “somni” que RCR Arquitectes projecta a ‘La Vila’

La mostra parteix de les exposicions ‘Somni i Natura’ (Venècia, 2018) i ‘Geografia de Somnis’ (Tòquio, 2019)

L’Arts Santa Monica inaugura aquest dimarts l’exposició ‘RCR. El somni de La Vila’, on es condensen dos projectes expositius en què els arquitectes olotins han plasmat l’esperit del seu projecte de centre de recerca d’arquitectura i paisatge a la finca de La Vila (Vall de Bianya). La mostra està formada per 6 peces audiovisuals que documenten i/o evoquen, d’una banda, el projecte del despatx per a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2018 (‘Somni i Natura’), i de l’altra, la seva recent exposició a la galeria de Tòquio Toto Gallery, ‘Geografia de somnis’. Al claustre de l’equipament hi ha també una instal·lació que representa un bosc i els sentiments d’espaialitat, fragilitat, força i inspiració. La mostra a Barcelona té la seva rèplica a Olot amb diverses activitats relacionades com ara xerrades, debats, taules rodones i visites guiades que tindran seu a La Vila.

Publicitat

L’exposició d’RCR neix de “l’esperit” de les exposicions prèvies ‘Somni i Natura”, amb què Catalunya es va presentar a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2018, i de “Geografia de somnis’, que s’ha exhibit a la Toto Gallery MA de Tòquio aquest any 2019.

Està formada per 6 peces audiovisuals i una instal·lació al mateix Claustre Max Cahner de l’Arts Santa Mònica, a través de les quals es vol mostrar els “valors” del prestigiós despatx d’arquitectes, Premi Pritzker 2017: “Compartir, les arrels la significació”.

D’una banda es projecta l’obra de Hisao Suzuki i Júlia Balle ‘Nuvolina’. De l’altra, es reprodueixen les càpsules audiovisuals ‘RCR. Càpsula la Vila’, d’Isaki Lacuesta i Carolina Rosich; ‘Centre de creativitat compartida’, signada pel mateix despatx RCR; ‘3 Debats’ a Catalunya a Venècia entre Pedro Gadanho i Eva Franch, entre Glenn Murcutt, Juhani Pallasmaa i William J. R. Curtis, i, entre RCR i William J.R.Curtis; i ‘2 exposicions: Venècia i Tòquio’, de l’Institut Ramon Llull i la Toto Gallery.

L’exposició es completa amb una instal·lació que representa un bosc fet amb papers pintats en el mateix espai de l’Arts Santa Mònica. Vol expressar de manera lliure amb taques de colors el sentiment d’espaialitat, la fragilitat del paper, la força del bosc i, sobretot, l’essencialitat de la natura com a font d’inspiració. També simbolitza la connexió entre cultures i geografies, entre el municipi japonès de Yoshino i La Vila.

En paral·lel, i a Olot, la mostra compta amb diverses activitats relacionades com ara xerrades, debats, taules rodones i visites guiades que tindran seu a La Vila, la finca de la Vall de Bianya on els arquitectes Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, del despatx RCR, volen desplegar el seu projecte somiat: un centre de recerca d’arquitectura i paisatge. Totes les activitats es podran seguir per streaming a l’Arts Santa Mònica.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca