Els joves creadors arriben a Can Framis amb l’exposició Patrim’18

Els treballs dels alumnes del darrer curs de Belles Arts de la Universitat de Barcelona comparteixen espai amb els finalistes del LVII Premi Ynglada-Guillot

La Fundació Vila Casas va presentar ahir, 1 de juliol, la mostra Patrim’18, una selecció d’obres dels estudiants del darrer curs de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Com cada any, i fruit del conveni de col·laboració entre la Facultat de Belles Arts i la Fundació Vila Casas, Patrim’18 aplega les inquietuds, recerques i exploracions en els llenguatges de l’art que cada alumne ha desenvolupat en el tram final dels seus estudis i que ha materialitzat en una reflexió plàstica sobre la societat contemporània. Enguany, la mostra presenta obres inèdites d’Andrea Martínez ArroyoEduard Mayor UrendaValeria LineraLídia Azagra CabrerizoNoemí Rodríguez NavarroÓscar Moya Villanueva i Laura Gil Vidal.

Publicitat

Per tal d’aprofundir en cadascuna de les obres, el dimecres 10 de juliol a les 18 h tindrà lloc una taula rodona amb els artistes moderada pel vicedegà de cultura de la Facultat de Belles Arts, Manuel Aramendia, i per l’adjunta direcció d’art de la Fundació Vila Casas, Natàlia Chocarro.

Paral·lelament, ahir també es va lliurar el premi a la guanyadora del LVII Premi Ynglada-GuillotCarolina Viñamata(Ciutat de Mèxic, 1964) amb l’obra Silencio mediterráneo A-49, i es va obrir al públic l’exposició dels treballs finalistes. A més de l’obra guardonada, l’artista guanyadora mostra en aquesta exposició una desena de propostes que ha creat sobre paper amb tècniques diverses, com ara tinta xina, aquarel·les i aiguaforts.
Els accèssits han estat per Anna Pont Armengol i per José Martín Castillo mentre que els finalistes han estat Teresa Felip Capdevila i Mariano Luque Romero.

La Fundació Ynglada-Guillot instituí el Premi de Dibuix l’any de la seva fundació, el 1959, per mostrar la versatilitat i contundència del dibuix. Des d’aleshores es convoca anualment aquest certamen, que compta amb la col·laboració de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i la Fundació Vila Casas.

Ambdues exposicions es podran visitar al Museu Can Framis fins al 28 de juliol.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca