Els joves creadors arriben a Can Framis amb l’exposició Patrim’18

Els treballs dels alumnes del darrer curs de Belles Arts de la Universitat de Barcelona comparteixen espai amb els finalistes del LVII Premi Ynglada-Guillot

Publicitat

La Fundació Vila Casas va presentar ahir, 1 de juliol, la mostra Patrim’18, una selecció d’obres dels estudiants del darrer curs de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Com cada any, i fruit del conveni de col·laboració entre la Facultat de Belles Arts i la Fundació Vila Casas, Patrim’18 aplega les inquietuds, recerques i exploracions en els llenguatges de l’art que cada alumne ha desenvolupat en el tram final dels seus estudis i que ha materialitzat en una reflexió plàstica sobre la societat contemporània. Enguany, la mostra presenta obres inèdites d’Andrea Martínez ArroyoEduard Mayor UrendaValeria LineraLídia Azagra CabrerizoNoemí Rodríguez NavarroÓscar Moya Villanueva i Laura Gil Vidal.

Per tal d’aprofundir en cadascuna de les obres, el dimecres 10 de juliol a les 18 h tindrà lloc una taula rodona amb els artistes moderada pel vicedegà de cultura de la Facultat de Belles Arts, Manuel Aramendia, i per l’adjunta direcció d’art de la Fundació Vila Casas, Natàlia Chocarro.

Paral·lelament, ahir també es va lliurar el premi a la guanyadora del LVII Premi Ynglada-GuillotCarolina Viñamata(Ciutat de Mèxic, 1964) amb l’obra Silencio mediterráneo A-49, i es va obrir al públic l’exposició dels treballs finalistes. A més de l’obra guardonada, l’artista guanyadora mostra en aquesta exposició una desena de propostes que ha creat sobre paper amb tècniques diverses, com ara tinta xina, aquarel·les i aiguaforts.
Els accèssits han estat per Anna Pont Armengol i per José Martín Castillo mentre que els finalistes han estat Teresa Felip Capdevila i Mariano Luque Romero.

Publicitat

La Fundació Ynglada-Guillot instituí el Premi de Dibuix l’any de la seva fundació, el 1959, per mostrar la versatilitat i contundència del dibuix. Des d’aleshores es convoca anualment aquest certamen, que compta amb la col·laboració de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i la Fundació Vila Casas.

Ambdues exposicions es podran visitar al Museu Can Framis fins al 28 de juliol.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca