Bosch diu que Puigdemont i Comín no podran anar a Estrasburg “per temor a ser apressats”

Vilalta lamenta que els vots de més de 2 milions de persones no puguin ser representats a l'Eurocambra

Publicitat

El conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, ha assegurat que l’expresident Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín, ambdós eurodiputats electes, no podran anar aquest dimarts a Estrasburg “per temor a ser apressats”. En un contacte amb la premsa a l’inici de la concentració independentista davant el Parlament Europeu, convocada pel Consell per la República, el cap del departament ha afegit que és “plenament comprensible” que ni Puigdemont ni Comín, ni tampoc l’electe i president d’ERC, Oriol Junqueras -empresonat a Lledoners-, siguin avui a la ciutat francesa. Al seu torn, la portaveu republicana, Marta Vilalta, ha lamentat que “els vots de més de 2 milions de persones” no puguin ser representats a l’Eurocambra aquest dimarts.

Bosch ha afegit que el conflicte català ja no és un afer espanyol sinó europeu, i que és “obvi” que al Govern li agradaria que els drets dels votants estiguessin “ben representats”. Així, el conseller ha insistit que l’executiu de Quim Torra voldria que Puigdemont, Junqueras i Comín estiguessin avui a l’Eurocambra, junt amb tots els parlamentaris europeus.

“No poden ser aquí per culpa de l’estat espanyol, de la injustícia espanyola”, ha denunciat Vilalta. La portaveu d’ERC, davant l’impediment a Junqueras, Puigdemont i Comín per poder exercir com eurodiputats, ha dit que seguiran “plantant cara” a nivell polític tant des de dins de la cambra europea com des de fora i també a nivell jurídic “allà on faci falta per tal que es faci justícia”. “Batallarem perquè puguin ser presents tots tres el més aviat possible dins del Parlament Europeu”, ha conclòs des de les portes del Parlament Europeu.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca