Turquia adverteix a Haftar que pagarà un “alt preu” si ataca els seus interessos a Líbia

"Totes aquestes accions es deuen a la ingerència del president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, en els assumptes libis. Aquests actes han de cessar", ha afegit, tal com ha recollit l'agència alemanya de notícies DPA.

Publicitat

El minstre de Defensa turc, Hulusi Akar, ha advertit al general opositor libi Jalifa Haftar que qualsevol atac als seus interessos a Líbia li costarà “un alt preu” després que el militar ordenés la suspensió dels vols comercials entre Turquia i l’est de Líbia i amenacés amb atacar vaixells i altres instal·lacions turques.

“El preu de qualsevol actitud hostil o atac a Líbia li sortirà molt car, i seran resposts de la manera més dura i eficaç”, ha avisat Akar aquest diumenge des d’Osaka (el Japó), on està liquidant la cimera del G20.

El ministre ha assegurat que els interessos turcs a Líbia consisteixen en preservar la integritat territorial d’aquest país i preservar la pau i el consens nacional entre la població. “Però no ignorarem les amenaçes que rebem”, ha manifestat en roda de premsa recollida per l’agència oficial de notícies Anatolia.

Haftar, lleial a les autoritats assentades a l’est de Líbia, havia denunciat aquest divendres la interferència de Turquia al país i ha advertit que els seus avions i vaixells seran considerats com a objectius militars.

Publicitat

El portaveu de l’autodeterminat Exèrcit Nacional Libi de Haftar, Ahmed al-Mismari, havia assenyalat que qualsevol vaixell o avió turc que s’apropi territori libi es convertirà en un objectiu militar per a les seves forces.

“Totes aquestes accions es deuen a la ingerència del president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, en els assumptes libis. Aquests actes han de cessar”, ha afegit, tal com ha recollit l’agència alemanya de notícies DPA.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca