L’independentisme, a punt per reivindicar a Estrasburg els escons d’eurodiputat de Junqueras, Puigdemont i Comín

Carles Puigdemont i Toni Comín tenen previst desplaçar-se fins a la ciutat francesa, segons mantenen fonts de Waterloo

Publicitat
L’independentistme ultima les preparacions per concentrar-se aquest dimarts 2 de juliol a les portes de la seu oficial del Parlament Europeu, a Estrasburg (França), en protesta pels escons buits d’Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín. En un intent similar a la mobilització del 7-D del 2017 a Brussel·les, el Consell per la República ha fet en els darrers dies una crida a “omplir” de forma massiva la ciutat francesa, coincidint amb la sessió constitutiva de l’Eurocambra. De moment, des de Waterloo preveuen que es desplacin fins a Estrasburg els mateixos Puigdemont i Comín, acompanyats dels exconsellers a l’exili Clara Ponsatí i Lluís Puig.

L’entorn de Puigdemont, però, no confirma a hores d’ara si els dos eurodiputats electes de Lliures per Europa participaran en els parlaments de la convocatòria. Per altra banda, l’organització també preveu reproduir un vídeo del líder d’ERC, Oriol Junqueras, a través d’un missatge de vídeo, i que parli, entre altres, l’eurodiputat Ivo Vajgl, portaveu de la plataforma de Diàleg UE-Catalunya.

A més, hi participaran el president de la Generalitat Quim Torra i consellers del Govern com el titular d’Exteriors, Alfred Bosch. A banda, hi haurà la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i la vicepresidenta d’Òmnium Marina Llansansa, a més d’altres representants de les entitats sobiranistes.

Segons càlculs de l’ens, unes 6.000 persones viatjaran fins a Estrasburg, on arribaran en 80 autocars i dos vols charter des de primera hora del matí fins a aglutinar-se en l’acte central, que serà a les 12 del migdia i comptarà amb diversos parlaments.

Manifest

Publicitat

El manifest que es llegirà durant la protesta reclamarà al Parlament Europeu que s’oposi a la pretensió de l’Estat d’impedir que Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín exerceixin com a eurodiputats, i a la UE que assumeixi la iniciativa de promoure i fer de mitjancera en el diàleg entre Catalunya i l’Estat sobre el dret d’autodeterminació.

El text denuncia que Espanya està “traslladant a la UE la solució repressiva a la demanda pacífica, cívica i democràtica dels catalans” i recorda l’existència de “12 presos polítics, 7 exiliats, més de 30 servidors públics acusats, 4 representants polítics suspesos al Parlament i a les Corts i 1.000 represaliats en procediments judicials en marxa”. El manifest té unes 30.000 adhesions.

La mobilització també exigirà “que l’Estat espanyol compleixi” la resolució del Grup de Treball de Detencions Arbitràries del Consell de Drets Humans de l’ONU “i alliberi els presos polítics”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca