Les forces de seguretat sudaneses disparen a l’aire davant els manifestants en el Ministeri de Defensa

Mohamed Hamdan Dagalo àlies 'Hemeti', considerat l'home fort del consell de militars, ha denunciat "trets de franctirador" contra les seves forces de seguretat durant un discurs televisat i recollit per Suen News

Publicitat

Les forces de seguretat de la junta militar que governa el Sudan han efectuat diversos trets a l’aire per dispersar els milers de manifestants que s’estan concentrant davant el Ministeri de Defensa de la capital, Khartum, segons testimonis.

Al mateix temps, el vicepresident de la junta Mohamed Hamdan Dagalo àlies ‘Hemeti’, considerat l’home fort del consell de militars, ha denunciat “trets de franctirador” contra les seves forces de seguretat durant un discurs televisat i recollit per Suen News.

“Ahir vam advertir que faríem responsable l’oposició de qualsevol acte violent i les nostres forces s’encaminen a resoldre la situació”, ha fet saber, sense donar més detalls de l’incident.

Centenars de milers de persones han sortit aquest diumenge als carrers de la capital del Sudan, Khartum, i altres ciutats del país per protestar contra la junta militar al capdavant del país i exigir la integració dels civils en un Govern de transició després de la caiguda a l’abril del dictador Omar al-Bashir, en el que es tracta de la primera gran manifestació després de la violentíssima repressió policial d’aquest mes que va deixar entre 60 i 110 morts.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes