La CUP demana que el Parlament de les Dones “no quedi només en un acte declaratiu” i que en surtin “mesures concretes”

Les cupaires aposten per fomentar els espais no mixtes a les institucions i que els homes "facin un pas al costat"

Publicitat

La diputada de la CUP-CC Natàlia Sánchez ha demanat que el Parlament de les Dones, previst per aquest dilluns a la tarda, “no quedi només en un acte declaratiu” sinó que en surtin mesures concretes. “Ha de seguir en un treball parlamentari vinculat a través de la comissió d’igualtat i del plenari, s’han de desgranar les diverses fórmules declaratives per acabar amb mesures concretes”, ha explicat en una roda de premsa al Parlament prèvia a la celebració del Ple. En aquest sentit, la diputada cupaire, que estava acompanyada per diverses militants i simpatitzants, ha apostat per fomentar els espais no mixtes, amb només dones, a les institucions i que els homes facin així “un pas al costat”. De fet, ha agraït al president del Parlament, Roger Torrent, que finalment no presideixi el plenari com estava previst i ho faci Adriana Delgado, secretària quarta de la Mesa.

Les cupaires han celebrat “la capacitat d’arribar a consensos” de tots els grups parlamentaris i les diverses entitats que han treballat en la preparació del plenari “malgrat les discrepàncies ideològiques”, com han remarcat. En aquest sentit, han volgut agrair la tasca del Consell Nacional de les Dones i han demanat que la seva feina feta “no es quedi en un calaix”. “Aquest plenari no ha de quedar en una simple foto, ens hem d’emplaçar a concretar les qüestions”, ha insistit Sánchez.

D’altra banda, la diputada també ha demanat al Consell Nacional que incorpori més entitats perquè, segons ha lamentat, hi ha un desequilibri territorial i en termes de diversitat. En aquest sentit, l’ha acompanyat una representant de l’associació ‘Mujeres pa’lante’, que defensa els drets de els dones migrants, que han alertat que són les que pateixen “més explotació”.

Les cupaires també han recordat que al plenari no hi podran participar les diputades que estan empresonades o a l’exili i n’han demanat l’alliberament i el lliure retorn.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca