La CUP demana que el Parlament de les Dones “no quedi només en un acte declaratiu” i que en surtin “mesures concretes”

Les cupaires aposten per fomentar els espais no mixtes a les institucions i que els homes "facin un pas al costat"

La diputada de la CUP-CC Natàlia Sánchez ha demanat que el Parlament de les Dones, previst per aquest dilluns a la tarda, “no quedi només en un acte declaratiu” sinó que en surtin mesures concretes. “Ha de seguir en un treball parlamentari vinculat a través de la comissió d’igualtat i del plenari, s’han de desgranar les diverses fórmules declaratives per acabar amb mesures concretes”, ha explicat en una roda de premsa al Parlament prèvia a la celebració del Ple. En aquest sentit, la diputada cupaire, que estava acompanyada per diverses militants i simpatitzants, ha apostat per fomentar els espais no mixtes, amb només dones, a les institucions i que els homes facin així “un pas al costat”. De fet, ha agraït al president del Parlament, Roger Torrent, que finalment no presideixi el plenari com estava previst i ho faci Adriana Delgado, secretària quarta de la Mesa.

Publicitat

Les cupaires han celebrat “la capacitat d’arribar a consensos” de tots els grups parlamentaris i les diverses entitats que han treballat en la preparació del plenari “malgrat les discrepàncies ideològiques”, com han remarcat. En aquest sentit, han volgut agrair la tasca del Consell Nacional de les Dones i han demanat que la seva feina feta “no es quedi en un calaix”. “Aquest plenari no ha de quedar en una simple foto, ens hem d’emplaçar a concretar les qüestions”, ha insistit Sánchez.

D’altra banda, la diputada també ha demanat al Consell Nacional que incorpori més entitats perquè, segons ha lamentat, hi ha un desequilibri territorial i en termes de diversitat. En aquest sentit, l’ha acompanyat una representant de l’associació ‘Mujeres pa’lante’, que defensa els drets de els dones migrants, que han alertat que són les que pateixen “més explotació”.

Les cupaires també han recordat que al plenari no hi podran participar les diputades que estan empresonades o a l’exili i n’han demanat l’alliberament i el lliure retorn.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Aragonès defensa el pacte dels PGE “per responsabilitat”

El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha defensat aquest dimecres que han arribat a un pacte amb el Govern...

Les institucions apel·len els homes per denunciar i combatre la violència masclista

Les institucions han apel·lat aquest dimecres els homes perquè denunciïn i combatin la violència masclista que observin o coneguin en altres homes, com amics...

Otegi defensa que la independència “passa per dir ‘Sí’ als pressupostos de l’Estat

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha defensat aquest dimecres que el procés cap a la independència del País Basc "avui passa per...

Colau encara no ha donat cap explicació del tret d’un agent de la Guardia Urbana a un sensellar

La líder de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha acusat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'"amagar-se" després del tret que un agent...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca