El ple del Parlament de la setmana que ve votarà la creació de dues comissions sobre abusos sexuals a menors

La sessió monogràfica de Cs sobre el futur de Catalunya es farà l'última setmana de juliol

El ple del Parlament que comença dimecres 10 de juny votarà la creació de dues comissions sobre abusos sexuals a menors: una comissió d’investigació sobre abusos sexuals a l’escola arran del cas dels Maristes i una altra comissió d’estudi sobre els abusos a la infància en general. Es preveu que les dues s’aprovin ja que la primera va ser registrada per tots els grups mentre que la segona ho van fer tots els grups excepte els comuns i la CUP. D’altra banda, a la Mesa i la Junta de Portaveus d’aquest dilluns s’ha parlar de fer el ple monogràfic que havia demanat Cs sobre el futur polític de Catalunya l’última setmana de juliol juntament amb l’últim ple ordinari abans de les vacances.

Publicitat

Al ple de la setmana que ve es farà el debat i la votació finals del Projecte de llei de creació de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i el debat per validar o derogar el Decret llei 11/2019, del 4 de juny, de modificació de la disposició transitòria setena de la Llei 3/2008, del 23 d’abril, de l’exercici de les professions de l’esport.

Un altre punt de l’ordre del dia és la designació dels set membres del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca). Cs denuncia que JxCat i ERC han arribat a un acord amb PSC-Units per renovar els membres d’aquest òrgan sense comptar amb el seu grup que, segons recorden, és el principal grup parlamentari.

Per la seva banda, JxCat ha reclamat en les reunions d’aquest dilluns de la Mesa i al Junta de Portaveus que es reactivi la comissió sobre la reforma del reglament del Parlament i es queixen que fa moltes setmanes que no es reuneix.

La Mesa i la Junta també han fixat el plens per al quart període de sessions, de setembre a desembre d’aquest any, que preveu fer set plens. El primer serà el 25 i 26 de setembre. A l’octubre es faran plens els dies 9-10 i 23-24; al novembre el 13-14 i 27-28, i al desembre l’11-12 i 18-19.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca