Catalunya afectada per un Episodi d’Alta Contaminació

Des de Sant Joan s'han registrat 31 superacions del valor límit diari de PM10 en 15 punts de mesura

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha declarat aquest dilluns episodi per alta contaminació per partícules PM 10 a tot Catalunya i manté actiu l’avís preventiu per NO2 als 40 municipis de la zona de protecció especial (ZPE) de l’ambient atmosfèric.

Publicitat

Segons ha informat aquest dilluns en un comunicat, el departament durà a terme un seguiment de l’evolució dels nivells i informarà del seu estat cada dia, fins que finalitzi l’episodi per partícules, que no comportarà restriccions de trànsit, i l’avís preventiu per NO2.

La decisió l’ha pres la Direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic tenint en compte tant les dades registrades per la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica des del 24 de juny del 2019, com les previsions dels models de dispersió de contaminants de què disposa la Conselleria.

Des de Sant Joan s’han registrat 31 superacions del valor límit diari de PM10 en 15 punts de mesura i la previsió a 24 hores indica que els nivells de PM10 es mantindran elevats i es podria superar el valor diari de 50 micròmetres per metre cúbic durant la jornada d’aquest dilluns.

L’activació està prevista dins del Pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire, i recomana a la ciutadania fer els trajectes a peu o amb bicicleta i utilitzar el transport públic, reduir els desplaçaments amb vehicle privat, entre d’altres.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes