Tajani, en la carta a Puigdemont i Comín: “No estic en una posició per tractar-los com a futurs membres de l’Eurocambra”

El president del Parlament Europeu diu que són els tribunals espanyols els que han de pronunciar-se en primer lloc sobre els procediments electorals

Publicitat

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, afirma en la carta a Carles Puigdemont i Toni Comín que depèn d’Espanya la seva sort com a eurodiputats electes i rebutja la seva petició per exercir com a membres de la cambra europea. Així ho indica l’italià en la missiva enviada dijous i que tots dos candidats de Lliures per Europa han rebut aquest divendres al matí. “Fins a nou avís per part de les autoritats espanyoles, actualment no estic en una posició de tractar-los com a futurs membres del Parlament Europeu”, conclou Tajani en un breu escrit de dos paràgrafs.

En la missiva, l’italià es remet a la llista d’eurodiputats electes transmesa per la Junta Electoral Central i destaca que en la comunicació oficial els seus noms no hi apareixen.

Per altra banda, argumenta que en cas desacord Puigdemont i Comín han de queixar-se a les autoritats i els tribunals espanyols. “D’acord amb l’article 12 de la llei europea sobre l’elecció de membres del Parlament Europeu i la jurisprudència del Tribunal de Justícia, són els tribunals espanyols els que han de determinar en primer lloc la legalitat de les disposicions i els procediments electorals a l’Estat”, escriu.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes