L’onzena Festa d’Estiu del Cinema Català aplega més de 400 convidats als jardins del Parc Audiovisual de Catalunya

Directors, actors i representants institucionals es reuneixen a Terrassa per reivindicar el patrimoni cinematogràfic de la ciutat

Publicitat

L’Acadèmia del Cinema Català ha celebrat aquest dijous a la nit l’onzena Festa d’Estiu amb més de 400 convidats als Jardins del Parc Audiovisual de Catalunya. Terrassa ha estat la localitat escollida per reivindicar el patrimoni cinematogràfic català, en el cas de la cocapital vallesana com un dels platós de cinema més importants del sud d’Europa. Hi han assistit directors com Carlos Marques-Marcet, Neus Ballús o Laura Jou, i actors com Aina Clotet, Maria Rodríguez Soto, David Verdaguer o Assumpta Serna. També representants institucionals, com la consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga o l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.
La celebració arriba després del nomenament aquest dimecres dels nous Membres d’Honor de l’Acadèmia, les actrius Carme Elias i Assumpta Serna, el cineasta Jordi Cadena, el director, actor i gestor cultural Hermann Bonnín, la muntadora de ‘Campanades a mitjanit’, Elena Jaumandreu, i l’exhibidor Pere Sallent.

El Parc Audiovisual de Catalunya, antic Hospital del Tòrax, és un complex de producció industrial que ha acollit nombrosos rodatges de pel·lícules catalanes com ‘REC 2’, ‘REC 4’, ‘Frágiles’, ‘El mar’ o ‘Los Inocentes’ i coproduccions internacionals com ‘Mama’, ‘The Machinist’ o ‘Grand Piano’.

L’Acadèmia contribueix a amplificar l’aposta única de Terrassa pel patrimoni cinematogràfic, ha assegurat la institució, que l’ha convertit en l’única de l’estat espanyol i una de les tretze a tot el món amb la distinció de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO que l’any 2017 va incorporar la ciutat catalana en l’apartat cinematogràfic.

A més de Carlos Marques-Marcet, Neus Ballús o Laura Jou, s’hi ha acostat Marc Recha, Oriol Paulo, Alba Sotorra, Gerard Quinto, Sílvia Quer, Sara Gutiérrez Galve, Lluís Maria Güell, Irene Moray, Marta Lallana i Belén Funes. Actors i actrius com Aina Clotet, Maria Rodríguez Soto, David Verdaguer, Assumpta Serna, Cesca Piñón, Biel Rosell, Max Grosse, Maria Molins, Mireia Ros, Mireia Oriol, Vicky Luengo, Ricard Balada o Cristina Brondo.

Publicitat

També productors com Edmon Roch, María Zamora, Josep Amorós, Marta Esteban, Carles Brugueras, Ferran Cera, Ventura Durall, Sandra Tapia, David Ciurana, Marta Esteban, Marta Figueras, Miriam Porté o Salvador Sunyer, així com el músic Joan Dausà.

Com a representants institucionals han participat de la cita estiuenca del cinema català la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, el director de l’Institut Català de les Empreses Culturals, Miquel Curanta, la directora general de Cooperació Cultural, Àngels Ponsa, el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez o la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach.

La Xarxa de Comunicació Local i les xarxes de l’Acadèmia han retransmès la festa amb un programa especial conduit per Elisenda Pineda, amb la col·laboració de Xavier Canalias.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca