L’Editorial Empúries reedita ‘Gent del meu exili’ i ‘Memòria dels morts’ de Teresa Pàmies

Les dues publicacions s'inscriuen en el marc de l'Any Teresa Pàmies

L’Editorial Empúries ha reeditat dos títols de l’escriptora Teresa Pàmies, ‘Gent del meu exili’ i ‘Memòria dels morts’. Aquestes dues publicacions s’inscriuen en el marc de l’Any Teresa Pàmies. A ‘Gent del meu exili’, com s’explica des de l’editorial, l’autora parla de les persones que la van acompanyar o conèixer al llarg dels anys posteriors a la derrota de la Guerra Civil que la va portar a exiliar-se. ‘Memòria dels morts’ és una novel·la sobre la condició de les dones i les vivències d’una generació que va conèixer la Segona República, la Guerra Civil, l’exili, la Segona Guerra Mundial, el combat clandestí antifranquista, el retorn a la terra, la desaparició de Franco i l’inici de la democràcia.

Publicitat

L’editor Jordi Cornudella destaca que en l’any del centenari del naixement de Teresa Pàmies (1919-2012), Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2001), la recuperació de l’obra de l’escriptora balaguerina per acostar-la de nou al públic lector és “una tasca tan natural com necessària”. En aquest context, assenyala que els dos títols reeditats són “especialment significatius”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Argimon diu que s’està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a...

Catalunya tancarà l’any amb una caiguda d’exportacions menor a la prevista a l’abril

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha assegurat que Catalunya tancarà l'any amb una caiguda de les exportacions menor a la prevista en...

El Gobierno ja no veu clar reformar el delicte de sedició abans de cap d’any

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha refredat aquest dilluns la possibilitat que el seu executiu aprovi la reforma dels delictes de sedició...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca