La NASA enviarà un dron a la lluna Tità per buscar vida

"Amb la missió Dragonfly, la NASA tornarà a fer el que ningú més no pot fer" va dir l'administrador de la NASA Jim Bridenstine

La NASA ha decidit enviar un dron helicòpter a la lluna Tità de Saturn per explorar dotzenes de destinacions a la recerca de processos químics prebiòtics comuns tant a Tità com a la Terra.

Publicitat

La missió Dragonfly s’iniciarà el 2026 i arribarà el 2034. Serà la primera vegada que la NASA farà volar un vehicle de múltiples rotors per fer ciència a un altre món; té vuit rotors i vola com un gran dron. Aprofitarà la densa atmosfera de Tità, quatre vegades més densa que la de la Terra, per convertir-se en el primer vehicle a portar tota la seva càrrega científica a nous llocs per a un accés repetitiu i específic a materials de superfície.

Tità és un anàleg a la Terra primitiva, i pot proporcionar pistes sobre com va poder haver sorgit la vida al nostre planeta. Durant la seva missió de 2,7 anys, Dragonfly explorarà diversos entorns, des de dunes orgàniques fins a la superfície d’un cràter d’impacte en què l’aigua líquida i els materials orgànics complexos, claus per a la vida, van existir junts alguna vegada durant milers d’anys.

Els seus instruments estudiaran fins on pot haver progressat la química prebiòtica. També investigaran les propietats atmosfèriques i de la superfície de la lluna i els seus dipòsits submarins de líquids i oceans. A més, els instruments buscaran evidència química de vida passada o existent.

“Amb la missió Dragonfly, la NASA tornarà a fer el que ningú més no pot fer”, va dir l’administrador de la NASA Jim Bridenstine. “Visitar aquest misteriós món oceànic podria revolucionar el que sabem sobre la vida a l’univers. Aquesta missió d’avantguarda hauria estat impensable fins i tot fa uns quants anys, però ara estem llestos per a l’increïble vol de Dragonfly”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes