La NASA enviarà un dron a la lluna Tità per buscar vida

"Amb la missió Dragonfly, la NASA tornarà a fer el que ningú més no pot fer" va dir l'administrador de la NASA Jim Bridenstine

La NASA ha decidit enviar un dron helicòpter a la lluna Tità de Saturn per explorar dotzenes de destinacions a la recerca de processos químics prebiòtics comuns tant a Tità com a la Terra.

Publicitat

La missió Dragonfly s’iniciarà el 2026 i arribarà el 2034. Serà la primera vegada que la NASA farà volar un vehicle de múltiples rotors per fer ciència a un altre món; té vuit rotors i vola com un gran dron. Aprofitarà la densa atmosfera de Tità, quatre vegades més densa que la de la Terra, per convertir-se en el primer vehicle a portar tota la seva càrrega científica a nous llocs per a un accés repetitiu i específic a materials de superfície.

Tità és un anàleg a la Terra primitiva, i pot proporcionar pistes sobre com va poder haver sorgit la vida al nostre planeta. Durant la seva missió de 2,7 anys, Dragonfly explorarà diversos entorns, des de dunes orgàniques fins a la superfície d’un cràter d’impacte en què l’aigua líquida i els materials orgànics complexos, claus per a la vida, van existir junts alguna vegada durant milers d’anys.

Els seus instruments estudiaran fins on pot haver progressat la química prebiòtica. També investigaran les propietats atmosfèriques i de la superfície de la lluna i els seus dipòsits submarins de líquids i oceans. A més, els instruments buscaran evidència química de vida passada o existent.

“Amb la missió Dragonfly, la NASA tornarà a fer el que ningú més no pot fer”, va dir l’administrador de la NASA Jim Bridenstine. “Visitar aquest misteriós món oceànic podria revolucionar el que sabem sobre la vida a l’univers. Aquesta missió d’avantguarda hauria estat impensable fins i tot fa uns quants anys, però ara estem llestos per a l’increïble vol de Dragonfly”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

El 71% de les empreses esportives queden fora de les ajudes del Govern

El clúster del sector empresarial esportiu, INDESCAT, ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l'esport són insuficients i "no cobreixen...

40 anys sense una llei electoral catalana

40 anys després de la restitució del Parlament la llei electoral catalana continua sent la gran assignatura pendent després de diversos intents fracassats. Catalunya...

El toc de queda de Nadal i Cap d’Any serà de 1.00 hores a les 6.00 hores

El Govern central proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebrin durant les festes de Nadal i un confinament...

Un buc de la Marina russa expulsa un destructor dels EUA al golf de Pere el Gran

Un buc de guerra de l'Armada de Rússia ha expulsat un destructor de la Marina nord-americana que havia entrat dins d'aigües territorials russes al...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca