Els Verds/ALE deixaran un escó buit al plenari de l’Eurocambra per Junqueras

El grup haurà de decidir si Jordi Solé ocupa el seient un cop el Parlament Europeu declari l’escó vacant

Els Verds/ALE deixaran un escó buit al plenari de l’Eurocambra com a protesta per l’absència d’Oriol Junqueras el pròxim 2 de juliol a Estrasburg, quan es consituteix el nou parlament. Així ho ha explicat la cap de premsa del grup, Ruth Reichstein, aquest divendres en una sessió informativa prèvia al plenari. “Encara no sabem què passarà, així que tindrem un seient buit, un fet que no trobem normal”, ha dit recordant que s’espera “una gran manifestació” dimarts vinent davant de l’Eurocambra. “Hi ha un membre del nostre grup que és a la presó a Espanya i a qui no se li va permetre anar a Madrid [per recollir l’acta] perquè tenien por de la immunitat parlamentària”, ha lamentat Reichstein.
Tot i que encara han de concretar la fórmula, els Verds/ALE tenen previst visibilitzar l’escó buit d’alguna manera, per exemple, amb el seu nom o un llaç groc. També compten amb fer un punt d’atenció informativa als mitjans dins del Parlament Europeu el mateix dia 2.

Preguntada per l’escó de Junqueras, una portaveu de l’Eurocambra ha explicat que “l’únic que pot fer la institució és dir que el seient està vacant” i demanar a les autoritats espanyoles que es notifiqui un nou nom per ocupar l’escó buit. En tot cas, la portaveu Marjory van den Broeke ha matisat que el procediment depèn de l’Estat.

Publicitat

Segons ha explicat als periodistes Reichstein després de la reunió, el grup dels Verds/ALE haurà de valorar llavors quines opcions hi ha i veure si poden deixar l’escó buit durant la legislatura o bé s’opta per fer córrer la llista i que ocupi el seient el republicà Jordi Solé.

La cap de premsa del grup ha recordat que amb Junqueras són 75 membres i el quart grup a la cambra europea i que deixar-lo buit suposa a efectes pràctics perdre un escó i estar més a prop del cinquè grup on hi ha Le Pen (73 eurodiputats).

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca