Salvini advoca pel bloqueig del vaixell de Sea Watch i la detenció de la seva tripulació

"Si la nau és segrestada i la tripulació detinguda, no podré més que estar content" afirma el Ministre

Publicitat

El ministre de l’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini, ha defensat la intercepció del ‘Sea-Watch 3’, que aquest dijous no va fer cas a les autoritats i va navegar cap a Lampedusa amb 42 migrants a bord, i ha advocat públicament pel bloqueig del vaixell i la detenció de la tripulació.

El vaixell de l’ONG alemanya Sea Watch va rescatar el 12 de juny 53 migrants i refugiats davant de les costes de Líbia, però Itàlia només va autoritzar el desembarcament gradual d’onze d’ells. Després d’esperar durant dues setmanes als límits de les aigües italianes, i davant de la situació “desesperada” a bord, la capitana, Carola Rackete, va donar aquest dimecres l’ordre de navegar cap a la costa siciliana.

El vaixell finalment va ser abordat a tres milles del port, segons Rackete, que s’enfronta a una pena de fins a 15 anys de presó en virtut d’una reforma aprovada per l’actual Govern i que criminalitza el rescat de migrants al Mediterrani per part de les ONG.

“Si la nau és segrestada i la tripulació detinguda, no podré més que estar content”, ha afirmat Salvini aquest dijous en el seu compte de Twitter, des d’on ha acusat Sea Watch d’actuar “per raons de batalla política” en desobeir les ordres de les autoritats.

Publicitat

En aquest sentit, espera que un jutge emprengui les mesures contra els responsables del vaixell i ha recordat que “qui se salta un lloc de control amb el cotxe és detingut”.

El ministre de l’Interior, líder de la ultradretana Lliga, ha apel·lat durant aquests darrers dies a la responsabilitat d’Alemanya, en què l’ONG té la seva seu, i dels Països Baixos, país de bandera del ‘Sea-Watch 3’. El Govern italià es va posar aquest dimecres en contacte amb l’holandès per traslladar-li formalment la seva posició sobre aquest cas.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca