La UPF repeteix com a onzena millor universitat jove del món, segons el rànquing de THE

La institució barcelonina és la primera de l'estat i la sisena d'Europa, mentre la URV és la número 78 de tot el món

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha estat classificada com l’onzena millor de les 351 universitats de menys de 50 anys del món, segons el rànquing de Times Higher Education (THE). En aquesta vuitena edició de la classificació, la UPF manté la posició que ja va obtenir el 2018, i segueix sent la primera de l’estat i la sisena d’Europa. La Universitat Rovira i Virgili (URV) és la número 78, mentre la UOC i la UPC estan entre el lloc 100 i el 150. Espanya és el tercer país que més universitats inclou en el rànquing, amb 22, juntament amb Austràlia, mentre que el Regne Unit i França són els països més representats.

Publicitat

En les tres primeres posicions es troben, per aquest ordre, i repetint els resultats de l’any passat, la Universitat de Ciència i Tecnologia de Hong Kong, l’École Polytechnique Fédérale de Lausanne (Suissa) i la Universitat Tecnològica Nanyang de Singapur. La Universitat de la Sorbona, que es va establir oficialment el 2018 després de la fusió de la Universitat París-Sorbona i la Universitat Pierre i Marie Curie, és l’únic nouvingut dins el top 20, i se situa en el novè lloc.

La Universitat Pompeu Fabra en l’edició 2019 obté una puntuació global de 63,6 punts sobre 100, un marcador que ha anat pujant any rere any des de l’edició del 2013, en la qual estava situat en 45,7, unes xifres que demostren la seva evolució positiva. Els dos indicadors en què sobresurt més són els de citacions rebudes (amb una puntuació de 95,7) i en el d’internacionalització (on obté una puntuació de 64,3). En la resta d’indicadors, obté un 47,0 en docència, 49,8 en recerca, i 42,4 en ingressos del sector privat.

En l’elaboració del rànquing de les millors universitats joves, Times Higher Education usa els mateixos indicadors (un total de tretze) que empra en el rànquing global, en el qual la UPF es va situar, en la seva edició 2019, en la posició global número 135, la millor obtinguda mai per la universitat. No obstant això, el rànquing de les universitats joves atorga menys pes als indicadors vinculats a la reputació, per tal de reflectir de la manera més fidedigna possible les característiques de les institucions més joves.

Les cinc grans dimensions d’indicadors a partir dels quals s’elabora el rànquing tenen un pes específic diferent: docència (30%), amb diverses variables relacionades amb el procés global de la docència, com la ràtio d’estudiants per professor o la reputació acadèmica de la institució; recerca (30%), obtinguda a partir del volum ingressos per recerca, la productivitat científica i la reputació de la institució en aquest camp.

Les tres dimensions restants són les de citacions rebudes (30%), amb l’objectiu de mesurar la influència dels resultats de la recerca; internacionalització (7,5%), amb ràtios que mesuren la relació d’estudiants i professorat locals versus els internacionals, a més de la col·laboració internacional amb d’altres institucions; i ingressos del sector privat (2,5%), procedents de la transferència de coneixement.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Els discapacitats a Catalunya signen un 36,4% menys de contractes que el 2019

Els professionals amb discapacitat a Catalunya han signat 8.185 contractes aquest 2020, la qual cosa suposa un descens del 36,4% --12.866 contractes-- pel que...

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca