Els cadàvers d”Human Bodies’ romandran a Barcelona de forma “permanent”

L’èxit reiterat de públic i les previsions de nous visitants a les despulles han motivat la decisió de Musealia

L’exposició ‘Human Bodies. Anatomia de la vida’ seguirà instal·lada a l’Espai Cultural del centre comercial Arenas de Barcelona de forma “permanent”. Segons ha anunciat aquest dimecres l’empresa responsable del muntatge, Musealia, l’acollida de la nova edició de la mostra -amb més de 100.000 espectadors des de l’octubre- i les previsions de visitants pel curs 2019-2020 han estat “decisius” per a l’elecció de la ciutat com a seu de la seva “instal·lació permanent”. La decisió ve acompanyada de l’anunci que en els propers mesos nombroses peces plastinades per universitats catalanes s’uniran als més de 12 cossos i 150 òrgans humans inclosos en l’exposició.

Publicitat

Musealia, la companyia creadora de la mostra, ha pres la decisió de quedar-se a la ciutat comtal després d’un període de valoració en el que s’han tingut en compte factors com el registre de visitants des de la seva inauguració, l’acollida entre els centres educatius de la zona o les previsions per al curs 2019 – 2020. “La ciutat ha sabut entendre i acollir Human Bodies. La mostra d’això són les previsions per al pròxim curs, on més de 100.000 adults i 50.000 estudiants de totes les edats visitaran l’exposició amb els seus centres escolars” explica Luis Ferreiro, director de Musealia, en un comunicat.

‘Human Bodies’ compta ara –l’exposició ha visitat la ciutat en altres ocasions i amb altres formats- amb 12 cossos complets i més de 150 òrgans que mostren el funcionament de l’interior del cos humà. La mostra és possible gràcies a la plastinació, una avançada tècnica mèdica que permet conservar i exposar els òrgans sense que aquests perdin el seu aspecte original.

Amb la intenció d’apropar a la ciutadania els treballs pioners de les Facultats de Medicina de Catalunya, l’exposició incorporarà pròximament noves peces mai exposades al públic fins al moment que ampliaran l’actual recorregut de 1.000 metres quadrats.

A més, els creadors de l’exposició han arribat a un acord amb la Universitat de Múrcia segons el qual les peces seran donades a tal universitat per a què, un cop hagi finalitzat el seu ús expositiu, puguin seguir afavorint la formació de les noves generacions de professionals de la medicina.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca