Els cadàvers d”Human Bodies’ romandran a Barcelona de forma “permanent”

L’èxit reiterat de públic i les previsions de nous visitants a les despulles han motivat la decisió de Musealia

L’exposició ‘Human Bodies. Anatomia de la vida’ seguirà instal·lada a l’Espai Cultural del centre comercial Arenas de Barcelona de forma “permanent”. Segons ha anunciat aquest dimecres l’empresa responsable del muntatge, Musealia, l’acollida de la nova edició de la mostra -amb més de 100.000 espectadors des de l’octubre- i les previsions de visitants pel curs 2019-2020 han estat “decisius” per a l’elecció de la ciutat com a seu de la seva “instal·lació permanent”. La decisió ve acompanyada de l’anunci que en els propers mesos nombroses peces plastinades per universitats catalanes s’uniran als més de 12 cossos i 150 òrgans humans inclosos en l’exposició.

Publicitat

Musealia, la companyia creadora de la mostra, ha pres la decisió de quedar-se a la ciutat comtal després d’un període de valoració en el que s’han tingut en compte factors com el registre de visitants des de la seva inauguració, l’acollida entre els centres educatius de la zona o les previsions per al curs 2019 – 2020. “La ciutat ha sabut entendre i acollir Human Bodies. La mostra d’això són les previsions per al pròxim curs, on més de 100.000 adults i 50.000 estudiants de totes les edats visitaran l’exposició amb els seus centres escolars” explica Luis Ferreiro, director de Musealia, en un comunicat.

‘Human Bodies’ compta ara –l’exposició ha visitat la ciutat en altres ocasions i amb altres formats- amb 12 cossos complets i més de 150 òrgans que mostren el funcionament de l’interior del cos humà. La mostra és possible gràcies a la plastinació, una avançada tècnica mèdica que permet conservar i exposar els òrgans sense que aquests perdin el seu aspecte original.

Amb la intenció d’apropar a la ciutadania els treballs pioners de les Facultats de Medicina de Catalunya, l’exposició incorporarà pròximament noves peces mai exposades al públic fins al moment que ampliaran l’actual recorregut de 1.000 metres quadrats.

A més, els creadors de l’exposició han arribat a un acord amb la Universitat de Múrcia segons el qual les peces seran donades a tal universitat per a què, un cop hagi finalitzat el seu ús expositiu, puguin seguir afavorint la formació de les noves generacions de professionals de la medicina.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Els discapacitats a Catalunya signen un 36,4% menys de contractes que el 2019

Els professionals amb discapacitat a Catalunya han signat 8.185 contractes aquest 2020, la qual cosa suposa un descens del 36,4% --12.866 contractes-- pel que...

ERC avisa JxCat que no explicarà “sopars de duro”

La número dos d'ERC per Barcelona a les eleccions del 14-F, Laura Vilagrà, ha reclamat aquest dimarts a JxCat una campanya electoral amb "joc...

Unides Podem, ERC i Bildu retiren l’esmena ‘antidesnonaments’ i no es votarà en el ple del Congrés

Unides Podem, ERC i EH Bildu han retirat l'esmena als pressupostos del 2021 per prohibir els desnonaments sense alternativa habitacional i el tall de...

Borràs dubta que la independència sigui una “prioritat” per ERC

La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha qüestionat aquest dimarts que la independència sigui una "prioritat" per ERC...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca