Els cadàvers d”Human Bodies’ romandran a Barcelona de forma “permanent”

L’èxit reiterat de públic i les previsions de nous visitants a les despulles han motivat la decisió de Musealia

L’exposició ‘Human Bodies. Anatomia de la vida’ seguirà instal·lada a l’Espai Cultural del centre comercial Arenas de Barcelona de forma “permanent”. Segons ha anunciat aquest dimecres l’empresa responsable del muntatge, Musealia, l’acollida de la nova edició de la mostra -amb més de 100.000 espectadors des de l’octubre- i les previsions de visitants pel curs 2019-2020 han estat “decisius” per a l’elecció de la ciutat com a seu de la seva “instal·lació permanent”. La decisió ve acompanyada de l’anunci que en els propers mesos nombroses peces plastinades per universitats catalanes s’uniran als més de 12 cossos i 150 òrgans humans inclosos en l’exposició.

Publicitat

Musealia, la companyia creadora de la mostra, ha pres la decisió de quedar-se a la ciutat comtal després d’un període de valoració en el que s’han tingut en compte factors com el registre de visitants des de la seva inauguració, l’acollida entre els centres educatius de la zona o les previsions per al curs 2019 – 2020. “La ciutat ha sabut entendre i acollir Human Bodies. La mostra d’això són les previsions per al pròxim curs, on més de 100.000 adults i 50.000 estudiants de totes les edats visitaran l’exposició amb els seus centres escolars” explica Luis Ferreiro, director de Musealia, en un comunicat.

‘Human Bodies’ compta ara –l’exposició ha visitat la ciutat en altres ocasions i amb altres formats- amb 12 cossos complets i més de 150 òrgans que mostren el funcionament de l’interior del cos humà. La mostra és possible gràcies a la plastinació, una avançada tècnica mèdica que permet conservar i exposar els òrgans sense que aquests perdin el seu aspecte original.

Amb la intenció d’apropar a la ciutadania els treballs pioners de les Facultats de Medicina de Catalunya, l’exposició incorporarà pròximament noves peces mai exposades al públic fins al moment que ampliaran l’actual recorregut de 1.000 metres quadrats.

A més, els creadors de l’exposició han arribat a un acord amb la Universitat de Múrcia segons el qual les peces seran donades a tal universitat per a què, un cop hagi finalitzat el seu ús expositiu, puguin seguir afavorint la formació de les noves generacions de professionals de la medicina.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes