La Delegació del govern espanyol requereix al MNAC que tanqui dijous el museu per la visita de Felip VI

Cultura creu que el tancament "comportarà un notable perjudici econòmic i afectarà negativament la imatge del centre"

El MNAC ha anunciat que romandrà tancat tot aquest dijous, 27 de juny, per motius de seguretat en compliment del requeriment rebut de la Delegació del govern espanyol per la visita del rei Felip VI, qui presidirà el sopar de gala de la Nit de la Logística i la cerimònia d’entrega dels Premis SIL. El Departament de Cultura ha lamentat que la Delegació hagi actuat amb “un excés de zel i no ha tingut en compte la necessitat de fer compatible la garantia de la seguretat de l’acte amb l’activitat habitual del Museu” i ha considerat que el tancament “comportarà un notable perjudici econòmic i afectarà negativament la imatge del centre”.

Publicitat

Com ha explicat el MNAC en un comunicat, la Delegació del govern espanyol els ha traslladat que “realitzada la reunió de coordinació, en matèria de seguretat, amb motiu de la visita del Rei a Catalunya per a presidir el sopar de gala de la ‘Nit de la Logística’ i la cerimònia d’entrega dels ‘Premios SIL’, i efectuat l’anàlisi de riscs pels cossos policials, s’ha acordat requerir a la direcció del MNAC que las instal·lacions del citat Museu estiguin tancades” durant el 27 de juny.

El Departament de Cultura ha assenyalat que, com ja va passar amb motiu de l’assistència al sopar de gala del Mobile World Congress, el 24 de febrer, la Delegació del govern espanyol ha actuat amb “un excés de zel i no ha tingut en compte la necessitat de fer compatible la garantia de la seguretat de l’acte amb l’activitat habitual del Museu”. Segons el Departament de Cultura, “cal tenir en compte que, atesa l’època de l’any, el Museu rep aquests dies una gran afluència de visitants i que el fet de romandre tancat tot el dia per un acte que se celebrarà a la nit comportarà un notable perjudici econòmic i afectarà també negativament la imatge del centre”.

El Departament de Cultura ha lamentat “la posició de no acceptar cap proposta alternativa que passaria per permetre que el Museu obrís les portes amb normalitat durant el matí de dijous i les tanqués amb prou hores d’antelació per permetre l’aplicació de totes les mesures preventives per garantir la seguretat de tots els actes de la nit de la Logística”.

3.000 visitants diaris

Des del MNAC, s’ha recordat que el museu té 3.000 visitants diaris i que estaven programats per aquest dijous 11 grups amb visites guiades que s’han hagut de cancel·lar. El tancament també afecta als serveis del MNAC com la cafeteria o la botiga.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca