Villegas respon als crítics que pensar en un canvi d’estratègia per facilitar la investidura de Sánchez és “ciència ficció”

El número dos de Cs recorda que “això es el que va decidir el partit” a l’executiva d’aquest dilluns

El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, ha assegurat aquest dimarts que la seva formació no canviarà d’estratègia respecte als pactes a la dreta i pensar que farà un canvi per facilitar la investidura de Sánchez és “ciència ficció”. “Cs té un projecte antagònic al de Sánchez”, ha dit en declaracions a diversos mitjans després de les dimissions d’aquest dilluns del portaveu econòmic del partit, Toni Roldán, i de l’eurodiputat Javier Nart. Villegas ha recordat que l’executiva del partit va donar suport a l’estratègia d’Albert Rivera per 24 vots a favor, quatre en contra i tres abstencions, i ha defensat els seus acords amb el PP per fer “governs liberals” i actuar com a “contrapès de poders”. Per contra, segons Villegas, el PSOE ha arribat a acords amb “populistes” i “independentistes” i “la resta són operacions de distracció”.

Publicitat

Amb tot, ha admès que hi ha un “debat legítim” dins de Cs, però ha assegurat que la investidura de Sánchez “s’ha debatut en diverses ocasions” i ha recordat als crítics que quan es perd una votació queden dues opcions: o “assumir” el resultat o bé apartar-se.

Luis Garicano: “Seguiré donant la batalla”

Precisament és el que no pensa fer l’eurodiputat i responsable de l’Àrea econòmica de Cs, Luis Garicano, que aquest dilluns va advertir que no pensa abandonar la direcció del partit per defensar-hi les seves posicions crítiques. “Seguiré donant la batalla des de dins”, ha afirmat en unes declaracions a ‘El País’.

Una votació a l’executiva

Tot plegat després que la reunió de l’Executiva d’aquest dilluns desemboqués en una discussió sobre l’estratègia del partit d’Albert Rivera i la seva negativa a facilitar la investidura de Sánchez. Segons fonts de la formació Garicano i la portaveu del partit, Inés Arrimadas, hi van mantenir una forta discussió.

En aquesta executiva es va produir la tercera votació sobre l’estratègia del opartit. Segons va anunciar Ciutadans, el resultat va ser de 24 vots a favor de les tesis de Rivera, 4 vots en contra i tres abstencions. Els quatre vots en contra són els de Garicano, el dimitit Javier Nart, el candidat a Castella-Lleó Francisco Iglea, i el de Fernando Maura. Les tres abstencions van ser les d’Ignacio Prendes, Marta Martín i Orlena de Miguel.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca