Villegas respon als crítics que pensar en un canvi d’estratègia per facilitar la investidura de Sánchez és “ciència ficció”

El número dos de Cs recorda que “això es el que va decidir el partit” a l’executiva d’aquest dilluns

El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, ha assegurat aquest dimarts que la seva formació no canviarà d’estratègia respecte als pactes a la dreta i pensar que farà un canvi per facilitar la investidura de Sánchez és “ciència ficció”. “Cs té un projecte antagònic al de Sánchez”, ha dit en declaracions a diversos mitjans després de les dimissions d’aquest dilluns del portaveu econòmic del partit, Toni Roldán, i de l’eurodiputat Javier Nart. Villegas ha recordat que l’executiva del partit va donar suport a l’estratègia d’Albert Rivera per 24 vots a favor, quatre en contra i tres abstencions, i ha defensat els seus acords amb el PP per fer “governs liberals” i actuar com a “contrapès de poders”. Per contra, segons Villegas, el PSOE ha arribat a acords amb “populistes” i “independentistes” i “la resta són operacions de distracció”.

Publicitat

Amb tot, ha admès que hi ha un “debat legítim” dins de Cs, però ha assegurat que la investidura de Sánchez “s’ha debatut en diverses ocasions” i ha recordat als crítics que quan es perd una votació queden dues opcions: o “assumir” el resultat o bé apartar-se.

Luis Garicano: “Seguiré donant la batalla”

Precisament és el que no pensa fer l’eurodiputat i responsable de l’Àrea econòmica de Cs, Luis Garicano, que aquest dilluns va advertir que no pensa abandonar la direcció del partit per defensar-hi les seves posicions crítiques. “Seguiré donant la batalla des de dins”, ha afirmat en unes declaracions a ‘El País’.

Una votació a l’executiva

Tot plegat després que la reunió de l’Executiva d’aquest dilluns desemboqués en una discussió sobre l’estratègia del partit d’Albert Rivera i la seva negativa a facilitar la investidura de Sánchez. Segons fonts de la formació Garicano i la portaveu del partit, Inés Arrimadas, hi van mantenir una forta discussió.

En aquesta executiva es va produir la tercera votació sobre l’estratègia del opartit. Segons va anunciar Ciutadans, el resultat va ser de 24 vots a favor de les tesis de Rivera, 4 vots en contra i tres abstencions. Els quatre vots en contra són els de Garicano, el dimitit Javier Nart, el candidat a Castella-Lleó Francisco Iglea, i el de Fernando Maura. Les tres abstencions van ser les d’Ignacio Prendes, Marta Martín i Orlena de Miguel.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes