L’Iran assegura que les sancions dels EUA a Khamenei suposen la fi de la diplomàcia

Abbas Moussavi: "L'Administració desesperada de Trump està destruint els mecanismes internacionals que hi ha establerts per mantenir la pau i la seguretat del món", ha asseverat.

Publicitat

L’Iran ha assegurat aquest dimarts que la decisió dels Estats Units d’imposar sancions contra el líder suprem iranià, Ali Khamenei, i altres alts funcionaris ha tancat permanentment la via cap a la diplomàcia entre Washington i Teheran.

“Imposar sancions inútils al líder suprem de l’Iran i al comandant de la diplomàcia (el ministre d’Afers Exteriors Mohammad Javad Zarif) és el tancament permanent del camí cap a la diplomàcia”, ha assenyalat el portaveu del Ministeri d’Afers Exteriors, Abbas Moussavi, a través del seu compte en la xarxa social Twitter.

“L’Administració desesperada de Trump està destruint els mecanismes internacionals que hi ha establerts per mantenir la pau i la seguretat del món”, ha asseverat.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha imposat aquest dilluns diverses sancions específiques contra Khamenei i vuit alts càrrecs de la Guàrdia Revolucionària, i congelarà “milers de milions de dòlars” addicionals d’actius iranians com a part d’un nou paquet de restriccions després de la destrucció d’un avió no tripulat nord-americà la setmana passada quan volava a prop de la costa de l’Iran.

Publicitat

El secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, ha precisat durant l’anunci que les sancions s’han adoptat un cop més sense consultar-ho amb els aliats internacionals de Washington, els qui encara mantenen contactes diplomàtics amb l’Iran com a signants de l’acord nuclear del 2015.

Mnuchin ha avisat en una compareixença que també imposarà a finals d’aquesta setmana sancions contra el ministre d’Exteriors, Mohammad Javad Zarif, qui durant els darrers dies ha presentat proves que el dron nord-americà va ser abatut dins de territori iranià i, per tant, el seu país estava plenament acreditat per executar aquesta acció.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca