El reglament de l’Ajuntament de Barcelona no permet crear un grup únic amb els regidors de Cs, Valls i PP

Cs declina la proposta de Bou i aposta per "seguir sent el bastió del constitucionalisme" al consistori

Publicitat

El reglament orgànic municipal (ROM) de l’Ajuntament de Barcelona no permet que els regidors de Ciutadans, la candidatura de Manuel Valls i PP formin un únic grup municipal, tal com ha proposat aquest dimarts el líder dels populars al consistori, Josep Bou, qui s’ha postulat per presidir aquest grup. Segons la normativa del consistori, el regidors no poden pertànyer a un grup municipal diferent al de la llista electoral de la qual han format part, llevat del grup mixt. Per formar part del grup mixt, però, s’hauria d’haver demanat en un termini màxim de cinc dies després de la constitució del nou Ajuntament, que va ser el 15 de juny. A més, el grup mixt no té president i la tasca de portaveu es pot exercir de forma rotatòria.

Després de l’oferta de Bou, el grup municipal de Ciutadans ha declinat la proposta, tot responent que ja formen un grup municipal. “Seguirem sent el bastió del constitucionalisme davant els populistes i els separatistes”, ha apuntat el partit a través d’una piuada.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca