Demòcrates demana a l’independentisme bloquejar la investidura de Sánchez: “Un no amb majúscules”

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

El portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, ha demanat a les forces independentistes, JxCat i ERC, que bloquegin al Congrés la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern i li donin “un no amb majúscules” encara que això derivi en una nova convocatòria electoral a Espanya.

“La situació electoral ens ha portat al fet que els diputats independentistes, davant la falta de socis que està tenint Sánchez, en aquest moment els permet exercir aquest bloqueig amb pocs diputats. Aquesta hauria de ser la resposta. El bloqueig equival a un no”, ha dit en una entrevista a Europa Press.

A l’espera del resultat de les converses que el PSOE manté amb ERC, Castellà ha assegurat que cada partit és sobirà per prendre les seves decisions, però no comparteix que se segueixi fent política a les Corts “com en els últims 30 anys com si no hagués passat res”.

Al seu judici, ERC està fent un esforç per forçar l’Estat a dialogar, però discrepa d’això i més quan el PSOE, malgrat guanyar les eleccions, “no fa cap tipus de gest respecte a Catalunya, i després de les eleccions es manté en la mateixa posició de coherència, d’estructura d’Estat”.

- Publicitat -

“Estem en guerra amb l’Estat. Quin sentit tindria qualsevol resposta que no fos un ‘no’? I si cau el Govern espanyol, que caigui”, ha recalcat el diputat al Parlament dins del grup d’ERC.

Per Castellà, si es convoquen unes noves eleccions generals serà responsabilitat de Sánchez perquè, en la seva opinió, seria absurd que es culpés les forces independentistes, “que tenen presos i exiliats”, de desestabilitzar la governabilitat espanyola.

Sobre ERC

Sobre la relació de Demòcrates amb ERC en el Parlament –es van presentar junts en les últimes eleccions catalanes–, ha recordat que l’acord de coalició que van signar recollia que treballaran perquè Catalunya sigui un estat independent en forma de república i que ells no s’han mogut d’aquesta posició.

“ERC legítimament té un debat intern en el qual matisa les seves estratègies? Això és legítim com a partit, però com a grup no ens mourem d’un grup en què la posició política està signada. No som nosaltres els que ens hem mogut de posició, estem en el mateix punt en el qual estàvem”, ha argumentat.

Segons Castellà, la relació amb els republicans és bona i permet que hi hagi un treball parlamentari “que s’emmarca en el respecte mutu i la llibertat de vot, encara que en la majoria de coses coincidim”.

Primàries de Catalunya

També ha valorat el compromís de Demòcrates amb el projecte Primàries de Catalunya, destacant que, malgrat no haver aconseguit tenir representació a l’Ajuntament de Barcelona, fa un bon balanç de la iniciativa en haver aconseguit 60 regidors, mitja dotzena d’alcaldes i gairebé 60.000 vots en les municipals “sense haver tingut accés als blocs electorals i una discreta presència mediàtica”.

En la seva opinió, aquesta iniciativa pot ser una opció atractiva per afrontar unes futures eleccions al Parlament, “però sense ser autonòmiques”.

Els qui van acusar Primàries de Catalunya de dividir l’independentisme, Castellà ha manifestat que “només faltaria que, en un procés electoral, només es poguessin presentar els que ja s’han presentat abans”.

“Aquest abans, on el posem? Si el posem en l’extrem, anem al partit únic, en un estat no democràtic. Em sembla un argument infantil”, ha resolt.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca